Nazí trosečníci čelí velké výzvě – musí přežít v divočině 21 dní úplně sami
Autor: Media:list , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 24.05.2020
V populární sérii Nazí a vystrašení byli protagonisté ve dvojicích a ve skupinách vysazeni do nejodlehlejších oblastí světa, aby se společně poprali s přírodními živly. Díky svým dovednostem a týmové práci byli mnozí z nich schopni čelit svým strachům a ukázat, co to obnáší vzdát se všeho, být zcela zranitelní a přežít ultimátní výzvu.


Nejnovější řada posouvá tuto výzvu na další úroveň – ti nejlepší z nejlepších se sami a s prázdnýma rukama ocitnou v těch nejizolovanějších oblastech světa. Seriál Nazí a vystrašení: Sám (Naked and Afraid: Alone) můžete sledovat každé pondělí od 21 hodin na kanále Discovery.

Bez jakékoliv pomoci jsou úkoly jako obstarání potravin, vody, ohně a přístřeší fyzicky mnohem náročnější. Snaha přežít v naprostém osamění po dobu tří týdnů však testuje i mentální houževnatost protagonistů jako nikdy předtím.
Vrženi do amazonských džunglí, balkánských hor nebo africké savany s prázdnýma rukama a bez parťáka, který by jim kryl záda. Napětí narůstá jako nikdy předtím, protože nazí a vystrašení bojovníci čelí ještě intenzivnější výzvě – přežít 21 dní úplně a naprosto sami. Tato sezona představí zkušené survivalisty Luka McLauglina (Severní Karolína), Garyho Goldinga (Kalifornie), Laceyho Jonese (Illinois) a Maxe Djenohana (Washington). Každý z nich zahájí výzvu úplně sám zhodnocením svého výkonu na základě svých předchozích zkušeností. Společně tito ostřílení dobrodruzi strávili už téměř 500 dní svlečení v divočině.

Ač se každý z protagonistů vrací k nové výzvě z jiného důvodu, někteří chtějí překonat svůj minulý výkon, jiní na počest svých nejbližších, všichni sdílejí stejnou vůli překonat strach z neúspěchu, pokořit tento finální závod o přežití a dokázat, že nepotřebují ničí pomoc.

Vliv izolace se postupem času na každém rychle projevuje. Po pouhých patnácti dnech jsou očividné chemické změny v mozku, které způsobují, že lidé jsou ostražitější a více uvědomělí, často také depresivnější a podrážděnější. Mysl je sval, který, pokud není trénován podobně jako tělo, může rychle ztratit kontrolu. Bez společníka, s nímž by si mohli rozdělit práci, pomáhat si v nejistých situacích nebo se na něj jednoduše obrátit pro útěchu, přeživší vyhledávají různé způsoby, jak zůstat při smyslech. Od navazování přátelství s různými živočichy nebo vymýšlení a přehrávání situací se svými blízkými – každý má svou vlastní strategii. Dovede je jejich duševní odolnost do cíle, nebo je psychika zradí a ztratí sami nad sebou kontrolu?

NAZÍ A VYSTRAŠENÍ, unikátní sérii, pro Discovery Channel vyrobila společnost Renegade 83, eOne společnost, výkonnými producenty jsou David Garfinkle, Jay Renfroe a Mathilde Bittner a Martin Cutler je ko-výkonný producent. Za Discovery jsou výkonnými producenty Gretchen Morning a Michael Gara a Greg Wolf je koordinujícím producentem.


O společnosti Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je globální lídr v zábavě inspirované reálným životem, který poskytuje služby zájmově orientovaným divákům po celém světě a nabízí jim obsah, který inspiruje, informuje a baví. Discovery dodává každý rok více než 8 000 hodin originálního programu a vede v kategorii velice oblíbených obsahových žánrů ve světě. Discovery je dostupný ve 220 zemích a teritoriích a téměř v 50 jazycích, je inovátorem platforem a k divákům se dostává na všech typech obrazovek, včetně produktů TV Everywhere, jako je např. portfolio aplikací GO; direct-to-consumer streamovací služby, např. Eurosport Player a MotorTrend OnDemand; digital-first a společenský obsah od Group Nine Media a strategická aliance s PGA TOUR pro vytvoření mezinárodního domova pro golf. Portfolio prémiových značek společnosti Discovery zahrnuje Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet a Science Channel a patří k nim i OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe a Eurosport, přední poskytovatel kvalitních, lokálně oblíbených sportů a Home of the Olympic Games across Europe.


Michaela Celárková, Media:list, 22. 5. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28147/nazi-trosecnici-celi-velke-vyzve-musi-prezit-v-divocine-21-dni-uplne-sami/