TV Markíza a Slovenská sporiteľňa pripravujú výnimočný charitatívny večer s názvom Spolu pre Slovensko
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 29.05.2020
Na divákov čaká bohatý program plný známych osobností, netradičných hudobných vystúpení, zaujímavých informácií, emócií a skvelej zábavy, ktorý má zároveň silný charitatívny rozmer. Televízia Markíza odvysiela v nedeľu, 7. júna 2020, so začiatkom o 20:30 jedinečný charitatívny večer s názvom Spolu pre Slovensko. V spolupráci so Slovenskou sporiteľňou prinesie na svoje obrazovky bohatý program plný emócií, v rámci ktorého sa známe slovenské osobnosti predstavia spoločne s hrdinami z prvej línie v boji s neviditeľným nepriateľom.


Diváci sa môžu tešiť na hudobné vystúpenia obľúbených interpretov, povzbudivé slová od osobností z celého Slovenska, zaujímavé informácie a skvelú zábavu. Významnou súčasťou večera bude finančná zbierka na podporu dôležitých charitatívnych projektov Nadácie Slovenskej sporiteľne a Nadácie Markíza zameraných na pomoc ľuďom postihnutých koronakrízou.

"Sme radi, že našich divákov budeme môcť potešiť týmto atraktívnym premiérovým eventom so skvelými moderátormi a výnimočnými hosťami, ktorý má zároveň silný charitatívny rozmer," povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza. "Veríme, že spoločne s ľuďmi s dobrým srdcom spojíme svoje sily a vďaka ich finančným darom pomôžeme zmierniť negatívne dopady koronakrízy. Ďakujeme za každý jeden príspevok,“ dodala Marianna Trnavská, predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza.

„Od začiatku krízy sa snaží Slovenská sporiteľňa spolu so svojou nadáciou pomáhať. Ako inovatívny a zodpovedný líder veríme v spolupatričnosť a úspešnú budúcnosť našej krajiny. Práve preto sme sa rozhodli v spolupráci s našimi partnermi priniesť najväčší benefičný event Spolu pre Slovensko. Veríme, že tento mimoriadny večer prinesie radosť, povzbudenie, ale aj konkrétnu pomoc, veď len spolu máme na to prekonať všetky výzvy, ktoré stoja pred nami,“ povedal člen správnej rady Nadácie Slovenskej sporiteľne a zároveň generálny riaditeľ banky Peter Krutil.

Celým večerom bude divákov sprevádzať moderátorský a zároveň aj manželský pár Adela Vinczeová a Viktor Vincze. "S Viktorom nebudeme až tak spolu moderovať, kde-tu sa však v programe stretneme. Skôr ide o to, že každý z nás má v rámci celého večera na starosti iné témy. Teším sa na tento projekt, myslím si, že je fajn hovoriť o tom, čo korona v našej spoločnosti odhalila, zmenila a ako môžeme všetci spoločne pomôcť," skonštatovala Adela Vinczeová.

Adela bude moderátorsky zastrešovať zábavnú zložku večera, známe osobnosti vyspovedá ohľadom ich skúseností s karanténou či o tom, ako v čase mimoriadnych opatrení riešili každodenné situácie. Spoločne si tiež zahrajú niekoľko hier plných humoru, ale aj užitočných informácií. Viktor sa zas postará o informačnú časť večera, povedie rozhovory s lekármi či odborníkmi a predstaví konkrétne spôsoby, ako vyzbierané peniaze pomôžu ľuďom postihnutým koronakrízou.

Diváci sa v rámci programu môžu tešiť na exkluzívne vystúpenie legendy slovenskej hudobnej scény, speváka Richarda Müllera, ktorý v televíznej premiére predstaví svoj nový singel s názvom Anomália. Svoj veľký hit Spolu divákom zaspieva jeden z najúspešnejších slovenských spevákov Adam Ďurica.

Unikátnosť tohto večera podčiarknu aj hudobné vystúpenia v naozaj netradičných spojeniach, aké ešte diváci nemali nikdy možnosť vidieť. Hudobný multitalent Marián Čekovský sa predstaví spolu so svojou nemenej talentovanou sestrou Ľubicou Čekovskou, speváčka Nela Pocisková vystúpi v sprievode úspešného husľového virtuóza Filipa Jančíka, líder skupiny Desmod Mário "Kuly" Kollár si zaspieva s dosluhujúcou víťazkou SuperStar Terezou Maškovou, jej predchodkyňa Emma Drobná spojí svoje sily s jazzovou legendou Petrom Lipom, a svoje spevácke umenie predvedú aj herci Peter Brajerčík a Juraj Loj.

Cieľom súvisiacej finančnej zbierky je podpora projektov a činnosti mimovládnych organizácií, zameraných na pomoc pri sanácii následkov pandémie koronavírusu u najohrozenejších skupín. Nadácia Slovenskej sporiteľne finančne podporí Krízovú linku pomoci, ktorá poskytuje anonymnú, nonstop a bezplatnú psychologickú pomoc a podporu pre ľudí alebo ich blízkych, ktorí sa ocitli v kríze v súvislosti s ochorením COVID-19. Nadácia Markíza má za cieľ prostredníctvom Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb v SR podporiť iniciatívy a charitatívne myšlienky, ktoré sú zároveň v súlade s jej programovým zameraním - deti a mládež v núdzi, týrané matky s deťmi zažívajúcimi domáce násilie, matky s deťmi v núdzi, podpora a prevencia zdravia detí – psychického aj fyzického.

Zapojiť sa do finančnej zbierky a pomôcť tak obetiam koronakrízy môže naozaj každý, stačí zaslať darcovskú SMS správu v tvare: DMS (medzera) SPOLU na číslo 877, pričom cena jednej SMS je 2 eurá v sieti mobilných operátorov O2, Orange a Telekom. Mechaniku prijímania darcovských SMS správ zabezpečuje organizácia Fórum donorov.

TV upútavka – https://youtu.be/meRvPK1p2IM


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 28. 5. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28157/tv-markiza-a-slovenska-sporitelna-pripravuju-vynimocny-charitativny-vecer-s-nazvom-spolu-pre-slovensko/