Největší fotbalové ligy se znovu rozeběhnou v červnu: po Bundeslize teď odstarují Premier League, LaLiga i Serie A
Autor: TELLY , e-mail: info@telly.cz Přidané: 02.06.2020
Z velkých evropských soutěží už byla za přísných hygienických opatření znovu rozehrána německá Bundesliga. Na červnový restart se nyní chystají hráči ve Španělsku, Anglii a v Itálii. Fotbaloví fanoušci v ČR opět uvidí živé přenosy ze všech čtyř fotbalových lig na programech DIGI Sport a Premier Sport, které jsou součástí internetové a satelitní televize Telly. Ke sledování fotbalu lze využít měsíční předplatné stejně jako krátkodobé balíčky v nabídce Telly.


Španělská LaLiga odstartuje již 11. června městským derby mezi FC Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem a Betisem. Anglická Premier League znovu začne 17. června a v Itálii chystají restart o tři dny později.

„Ze Španělska, Anglie i Itálie máme již oficiální potvrzení restartu LaLigy, Premier League i Serie A. Čekáme ještě na přesný rozpis utkání s časy, abychom mohli připravit podrobný vysílací plán,“ říká Vladimír Rusnák, ředitel Telly. Televizní operátor Telly patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP, která je držitelem vysílacích práv pro ČR k Premier League i anglickému poháru FA Cup, ke španělské LaLize, německé Bundeslize i italské Serii A. Sportovní fanoušci se po dlouhém půstu mohou na Telly těšit na opravdové fotbalové hody. „Budeme chtíit odvysílat co nejvíce přímých přenosů ze všech fotbalových soutěží, ke kterým máme vysílací práva. Využijeme k tomu program Premier Sport a všech 7 sportovních stanic z rodiny DIGI Sport, které máme k dispozici,“ potvrzuje Vladimír Rusnák.


Anglická Premier League a FA Cup

Začne 17. června dohrávkou 28. kola utkáním Manchester City – Arsenal a Aston Villa - Sheffield United. Od pátku 19. června do neděle 21. června je poté na programu kompletní 29. hrací kolo. Celkem zbývá dohrát 92 zápasů, počítá se se šesti víkendy a třemi vloženými koly uprostřed týdne. Sezona 2019/20 by se tak v ideálním případě měla dohrát do 25. července. O držiteli anglického titulu je v podstatě rozhodnuto. Deset kol před koncem vede tabulku letos suverénní Liverpool, který k zisku titulu potřebuje pouhá dvě vítězství, případně jedno, pokud Manchester City prohraje jeden zápas. Dohrávat se bude i anglický pohár FA Cup. Čtvrtfinálové zápasy jsou na programu o víkendu 27. a 28. června, kdy nás čekají utkání Leicester City vs. Chelsea, Newcastle United vs. Manchester City, Sheffield United vs. Arsenal a Norwich City vs. Manchester United. Semifinále se odehrají o víkendu 18. a 19. července, finále přijde na řadu 1. srpna.


Španělská LaLiga

V La Lize zbývá do konce ročníku odehrát jedenáct kol. Tabulku vede Barcelona o dva body před Realem Madrid. Soutěž znovu začne o víkendu 13. a 14. června s tím, že první zápas mezi Sevillou a Betisem bude ve čtvrtek 11. června. Aktuální ročník by se měl stihnout dohrát v ideálním případě během sedmi týdnů do 26. července. Konkrétní program zápasů ale zatím není k dispozici.


Italská Serie A

Italská fotbalová liga začne v sobotu 20. června atraktivním zápasem Atalanta vs. Sassuolo. Mužstvům zbývá odehrát 12 až 13 zápasů, v čele tabulky je obhájce titulu Juventus o bod před Laziem. Každý týden týmy odehrají dvě utkání tak, aby sezona skončila 2. srpna.


Jak sledovat zápasy na Telly

Všechny stanice DIGI Sport a Premier Sport jsou samozřejmě k dispozici zákazníkům Telly, kteří mají programový balíček Velký, případně balíček Sport. Zákazníci s balíčkem Střední mají k dispozici všech sedm programů DIGI Sport a s balíčkem Malý mají v nabídce program DIGI Sport 2 HD.

Sportovní fanoušci, kteří se chtějí na fotbal dívat a nejsou zákazníky Telly, si mohou na víkend pořídit některý z denních balíčků Sport, s kterými dostanou kompletní sportovní nabídku Telly včetně Premier Sport a všech Digisportů.

SPORT na 1 den SPORT na 3 dny SPORT na 7 dní
80 Kč 100 Kč 150 Kč

Denní balíčky lze objednat jednoduše online přes portál moje.telly.cz, jsou dostupné okamžitě a pouze přes Telly aplikace (Samsung Smart TV, Android TV, chytré telefony nebo počítač).


O Telly

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a na stanici Premier Sport HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu nebo tenisové turnaje ATP. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP, a všechny daně, včetně daně z příjmu, společnost odvádí v ČR.


Jan Schöppel, marketingový manažer Telly
Miroslav Novák, LAMA ENERGY GROUP, 1. 6. 2020


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28166/nejvetsi-fotbalove-ligy-se-znovu-rozebehnou-v-cervnu-po-bundeslize-ted-odstaruji-premier-league-laliga-i-serie-a/