Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 23:55:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zaostřete na zábavu i poznávání s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 07.06.2020


Historie, flóra, fauna, vesmír, válka, věda, technika, záhady – vše na výběr na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: odhalíme Případ ztracené turistky; dojmou nás Malí grizzlyové a já; prozkoumáme Neobjasněná akta Egypta; ukážeme jaký by byl Svět bez NASA a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

9. 6., 21.00 hod. – Zánik impéria (Tamerlán)

Dokumentární film Zánik impéria nabízí inovativní a spolehlivý pohled na dějiny královských dynastií, které postihl velkolepý pád. Historik a filmař David Adams představuje dramatické příběhy velkých králů a císařů, jako byli Karel Veliký, Šáhdžahán nebo Attila, Bič Boží, ale i jejich nicotných rodinných příbuzných. Odhalte málo známá tajemství celosvětových dějin Francie, Velké Británie, Uzbekistánu, Gruzie, Číny a Indie. Vychutnejte si jedinečné filmařské techniky, které nejsou pro dokumentární historické filmy úplně typické, a užijte si dokonce i virtuální muzeum!


10. 6., 21.00 hod. – Městská divočina (Stálí obyvatelé)

Plejtváci pronikají do newyorské řeky Hudson. Obrovské kolonie velkých kaloňů se zabydlely v australském městě Adelaide. Tučňáci brýloví našli útočiště a bezpečné hnízdiště v Kapském Městě. Seznamte se s neobyčejnými zvířaty, která žijí v nejrychleji se měnícím prostředím na světě – v našich městech. Zvířata se dokázala přizpůsobit městskému stylu života nečekaně dobře. Kromě toho, že se jim v urbanistickém prostředí daří využívat vlastní vrozené schopnosti, umí si také nápaditě poradit. Přírodovědný seriál Městská divočina vznikl v produkci BBC a inspiroval se epizodou Města ze série Planeta Země II. Zkoumá naše domovy z nového úhlu pohledu – očima zvířat, která tady žijí s námi. Objevte divočejší stránku světa, o němž si myslíte, že ho znáte.


10. 6., 22.00 hod. – Případ ztracené turistky

Mladá japonská dívka Atsumi Yoshikubo vyrazila 17. října 2014 z Japonska do odlehlých kanadských Severozápadních teritorií, aby na vlastní oči spatřila polární záři. Pět dní po svém příjezdu se šla projít podél hlavní cesty, a už ji nikdo nikdy nespatřil. Napínavý snímek Případ ztracené turistky sleduje, jak postupovalo vyšetřování. Stopa vede z jižního Japonska až do divočiny na severu Kanady. Podaří se prolomit kulturní hranice a vysvětlit tuto znepokojivou záhadu?


11. 6., 21.00 hod. – Záhady druhé světové války (Himmlerův oblíbený hrad)

Sedm desetiletí po konci druhé světové války černé vzpomínky blednou a temná zákoutí internetu zaplavují bizarní příběhy. Historik dr. Sam Willis z Velké Británie a korejsko-americký urbanistický průzkumník Robert Joe spojili síly a vyrazili na podivuhodnou výpravu – aby bylo jasno. Ti dva jsou jedním z nejpodivnějších párů od dob Muldera a Scullyové. A jsou stejně odhodlaní odhalit pravdu, která je někde tam venku. Ať už jde o zkazky o nacistech, kteří si zahrávali s okultismem, nejhorší zaznamenaný útok lidožravého krokodýla na světě nebo dlouho ztracený vlak s ukradeným zlatem. Když dojde na druhou světovou válku, pravda je často podivnější než fikce.


13. 6., 20.00 hod. – Malí grizzlyové a já (1/2)

Gordon Buchanan se nastěhuje k průkopnické rodině Pažetnovů žijící v zasněženém Rusku, která chce během následujících devíti měsíců vrátit šest osiřelých medvíďat zpátky do volné přírody. V Rusku se vyskytuje více než 100 tisíc medvědů grizzly. Lidé pronikají čím dál hlouběji do divočiny a napětí roste. Každoročně osiří stovky malých medvědů, protože jejich matka je vyhnána z brlohu. Šestice zachráněných medvíďat, se kterou se Gordon setkává, je teprve pět týdnů stará. Každé z nich váží méně než jedno balení cukru. Ve smečce mláďat jsou tři páry sourozenců. Slávu a Pašu někdo vyhodil do popelnice u Moskvy, jejich matku zřejmě zabili pytláci. Tolja a Tjoma se našli v krabici před ordinací veterináře v Petrohradě. Žeňu a Zoru přivezli dřevorubci, kteří vyplašili jejich matku. Gordon úzce spolupracuje se světově proslulou expertkou Kaťou Pažetnovou, aby medvíďatům pomohl. Ale bez matky se medvědím sirotkům vede těžko.


13. 6., 21.00 hod. – Žena, která milovala žirafy

V roce 1955, čtyři roky před tím, než Jane Goodallová začala žít ve světě šimpanzů, a sedm let před tím, než se Diane Fosseyová nastěhovala do sousedství goril horských – vlastně před tím, než se o něco takového kdokoli jenom pokusil, zažila 23letá Kanaďanka něco neuvěřitelného. Bioložka Anne Innis Daggová podnikla nevídanou samostatnou výpravu na jih Afriky a stala se prvním člověkem, který pozoroval chování zvířat v divočině tohoto kontinentu. Když se o rok později vrátila domů vyzbrojená poznatky z přelomového výzkumu, jako vědkyně narazila na nepřekonatelnou bariéru. Navzdory tomu, že do roku 1972 publikovala dvacet vědeckých prací coby asistentka profesora zoologie na univerzitě v Guelphu, stálé místo jí bylo odepřeno. Neuspěla ani na univerzitě ve Waterloo, kde se od děkana dozvěděla, že by nikdy nezaměstnal vdanou ženu. Kvůli těmto špatným zkušenostem se z Anne stala feministická aktivistka. Tři desetiletí žila mimo svět žiraf, dokud se v roce 2010 konečně nedočkala docenění. V tomto snímku se nyní pětaosmdesátiletá Anne, starší a moudřejší, vrací po stopách vlastní klíčové expedice na místa, na která poprvé vstoupila před více než půl stoletím.


13. 6., 22.00 hod. – Neobjasněná akta Egypta (Budování supervelmoci)

Starověký Egypt byl jednou z nejvíce rozvinutých civilizací světa. Jeho historie přesahuje 3000 let. Ale i v dnešní době zůstává obestřený tajemstvím. Během posledních dvou století, od chvíle, kdy jsme poprvé smetli písek z Velké sfingy, archeologové a historikové pomalu odhalují jednu záhadu za druhou. Přesto si odborníci myslí, že některé z nejdůležitějších objevů tohoto starověkého světa stále leží pohřebné pod pouští. Nové technologie nyní úspěšně luští některé z nejstarších egyptských hádanek, odhalují dlouho skrytou pravdu a přepisují dějiny lidstva. Seriál Neobjasněná akta Egypta představuje právě tato mystéria. Odborná vědecká analýza i samotní archeologové vrhají světlo na tajuplný svět starověku.


14. 6., 20.00 hod. – Bear Grylls: Muž vs. divočina V (Maroko)

Bear Grylls se vrací v páté sérii oblíbeného adrenalinového pořadu Muž vs. divočina, ve kterém překonává nejtěžší překážky a přežívá na těch nejvíce nehostinných místech světa. Tentokrát vyrazí na zamrzlá jezera východoevropské Gruzie a sluncem spalovanou půdu Arnhemské země v Austrálii, kde se setkává tváří v tvář s nebezpečnými mořskými krokodýly. V Torresově průlivu na jih od Papuy Nové Guiney zůstává sám na opuštěném ostrově, a než na vlastní pěst vyrazí na moře, musí si najít pitnou vodu a potravu. Na první pohled ráj na zemi je obývaný smrtícími medúzami, rejnoky a žraloky, ke kterým se Bear dostává až moc blízko. Sledujte, jak si expert na přežití kdekoli poradí s dalšími těžkými výzvami.


14. 6., 22.00 hod. – Svět bez NASA (1/2)

Když se řekne NASA, většina z nás si představí rakety a dobývání vesmíru. Ale výsledky závodu o to, kdo se jako první dostane do kosmu, ve skutečnosti naplnily náš obyčejný, každodenní život. Ať už jde o umělou inteligenci v seznamovacích aplikacích nebo GPS, nezávadnost potravin, samořídící auta, sledování ohrožených zvířat či protipožární opatření, NASA ovlivňuje náš život způsoby, které si ani nedokážeme představit. Dvoudílná mini série Svět bez NASA představuje technologie, které bereme jako samozřejmost, odhaluje jejich původ a ukazuje, jak by vypadal svět, kdyby nikdy nevznikly.


14. 6., 23.00 hod. – Legendární lodě (Golden Hind)

Moderátor Rob Bell odhaluje tajemství historických lodí, které změnily svět. Vezme nás na návštěvu těchto monumentálních plavidel v jejich dnešní podobě a prozradí, jak a proč vznikla. Poví nám o vraždě na palubě lodi Cutty Sark, tajemství potopení Mary Rose nebo jak HMS Belfast změnila průběh Dne D. Ať už jde o admirála Nelsona na palubě HMS Victory nebo sira Francise Drakea u kormidla Golden Hind, dozvíme se, jak se díky odvážným, geniálním a oslnivým vynálezům Velká Británie kdysi stala největší námořní velmocí.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 7. 6. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.06.2020 • Virtuální Le Mans nabídne početné pole a řadu hvězd
04.06.2020 • Záhadná planeta na Viasat Nature
03.06.2020 • Viasat History: Jindřich VIII. – oblíbený vládce nebo lidská zrůda?
03.06.2020 • F1 se vrací na Sport1 a Sport2 - sledujte živě start sezóny 2020
02.06.2020 • Světový fotbal ožívá - turecká Süper Lig se vrací na obrazovky Sport1 a Sport2
02.06.2020 • Největší fotbalové ligy se znovu rozeběhnou v červnu: po Bundeslize teď odstarují Premier League, LaLiga i Serie A

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist