Virtuální Le Mans nabídne početné pole a řadu hvězd
Autor: Eurosport CZ/Media:list , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 08.06.2020
Nejslavnější čtyřiadvacetihodinovka světa se tradičně koná v polovině června. Že do termínu letos zasáhla pandemie koronaviru? Le Mans se pojede i tak – virtuálně! Závod na simulátorech o plné délce nabídne padesát posádek s mnoha zvučnými jmény. Třicet prototypů LMP2 a dvacet gétéček nabídne 13. a 14. června podívanou hladovým fanouškům legendárního vytrvalostního klání.


Ze sezóny FIA WEC zbývají ještě tři podniky – tradiční generálka ve Spa, samotný Závod závodů a pak ještě přidaná osmihodinovka v Bahrajnu v listopadu, která nahradí zrušený závod v Sebringu. Virtuální Le Mans není žádnou hrou, za organizací tohoto podniku stojí ACO, tedy společnost, která léta pořádá i skutečný závod. Co se ovšem od skutečného Le Mans liší, to je neúčast nejsilnějších prototypů LMP1 a především nutnost pro všechny týmy nasadit čtyřčlenné posádky.

První změna znamená, že o celkové prvenství bude bojovat třicet vozů, ta druhá je daná faktem, že co posádka, to (většinou) dva skuteční závodníci a dva experti simracingu. Řada slavných pilotů tak bude sdílet kokpit s mnohdy neznámými jmény, pro které svezení s takovými esy jako Fernando Alonso, Jenson Button, Max Verstappen nebo Charles Leclerc bude velkou ctí. Pole LMP2 pojede shodně s technikou Oreca 07, v poli GT najdeme značky Aston Martin, Chevrolet, Ferrari a Porsche.

Bohaté startovní pole bude bojovat tradičně mezi sobotním a nedělním odpolednem, závod začíná a končí ve tři hodiny. Eurosport divákům nabídne z celého závodu tři několikahodinové segmenty, a to ve 14:30 a 19:30 v sobotu a ve 12:30 v neděli.

Závodem diváky provedou komentátoři Zdeněk Míka a Jiří Šlégl. Motorističtí fanoušci mohou strávit ve společnosti Eurosportu celý původní tradiční „Le Mans týden“. Ve všedních dnech vždy večer nabídne Eurosport ohlédnutí za posledními ročníky tohoto jedinečného měření sil člověka a techniky.


Eurosport CZ a Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, obr: Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28188/virtualni-le-mans-nabidne-pocetne-pole-a-radu-hvezd/