Slovak Telekom predáva dcérsku spoločnosť Zoznam
Autor: Slovak Telekom , e-mail: info@telekom.sk Přidané: 13.06.2020
Skupina Slovak Telekom sa v najbližších týždňoch zmení a jej štruktúru opustí dcérska spoločnosť Zoznam. Slovak Telekom odpredá celých 100% podielu spoločnosti. Táto zmena nebude mať žiadny dopad na podiely či fungovanie ostatných dcérskych spoločností v Skupine (DIGI Slovakia a PosAm). Spoločnosť Zoznam so 100% podielom odkupuje priamo jej CEO Martin Mác.


Zmena po 15 rokoch. Slovak Telekom odkúpil spoločnosť Zoznam v roku 2005 v čase postupného rozmachu on-line obsahu. Zoznam bol prvou dcérskou firmou Skupiny Slovak Telekom v období rozbiehajúceho sa širokopásmového internetu (ADSL) a Skupina mala ambíciu poskytnúť silnú podporu lokálnemu obsahu.

Zoznam.sk bol v tom čase jednotkou na slovenskom internete a atakoval hranicu milión unikátnych návštevníkov mesačne. Hneď v prvom roku boli odštartované viaceré nové projekty ako magazín T-Station či viaceré on demand služby.
Tím spoločnosti Zoznam je pomerne stabilný a mnohí kľúčoví zamestnanci pôsobia vo firme už viac ako 10 rokov. Stoja za rozbehom viacerých projektov a Zoznam stále patrí medzi kľúčových hráčov slovenského internetu.

„Zoznam bol naša prvá úspešná akvizícia v histórii Skupiny a priniesla mnohé pozitívne momenty. V tom čase sme ako poskytovateľ internetu hľadali silnú firmu zameranú na profesionálny lokálny obsah i jeho ďalšiu expanziu. Sme radi, že sme boli súčasťou viacerých úspešných projektov a počet unikátnych návštevníkov Zoznamu sa za 15 rokov viac ako zdvojnásobil. Doba sa zmenila a množstvo obsahu na internete sa dramaticky zvýšilo. V súčasnosti sa skladba biznisu našej Skupiny čiastočne mení a sústredíme sa na viaceré nové technologické výzvy ako masívnu výstavbu optiky či ďalšiu generáciu mobilných sietí. Zoznam vnímame naďalej ako významného hráča na slovenskom internete a osobne želám jeho lídrovi Martinovi Mácovi ďalšie úspešné ťaženie i veľa úspechov,“ uviedol pri príležitosti odpredaja Dušan Švalek, výkonný riaditeľ pre Slovensko spoločnosti Slovak Telekom.

„Rád by som sa poďakoval Slovak Telekomu za poskytnutú šancu i dlhoročné partnerstvo. Máme za sebou jeden a pol dekády úspešnej spolupráce, kedy sme odštartovali množstvo nových obsahových služieb i nových projektov. Do budúcna budeme pokračovať v nastavenej stratégii. Našim používateľom chceme prinášať užitočné služby a vždy aktuálne a objektívne informácie,“ skonštatoval Martin Mác, CEO spoločnosti Zoznam.


O spoločnosti Slovak Telekom

Slovak Telekom je najväčší slovenský multimediálny operátor s dlhoročnými skúsenosťami a zodpovedným prístupom k podnikaniu. Svoje produkty a služby ponúka pod značkou Telekom jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej siete. Na trh prináša medzinárodné poznatky, inovatívne riešenia a najnovšie technologické trendy.

Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom Europe B.V. s 100% podielom akcií.


Bratislava, 11. jún 2020, Michal Korec, Hovorca pre služby a financie, Slovak Telekom

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28203/slovak-telekom-predava-dcersku-spolocnost-zoznam/