Tenis na Eurosportu opět ŽIVĚ: Adria Tour
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 13.06.2020
Tři hráči nejlepší světové desítky na Adria Tour. Světový tenis ŽIVĚ a s diváky! V minulých dvou týdnech nabídl Eurosport tenisovým fanouškům to nejlepší, co bylo možné – program You Say We Play, v němž prožili dva týdny historického tenisu Roland-Garros. Na obrazovkách Eurosportu jsme viděli slavné zápasy Ivana Lendla a mnoha dalších tenisových hvězd posledních 40 let.


Tento týden se na obrazovky vrací tenis ŽIVĚ. U zrodu exhibiční série Adria Tour stál Novak Djoković, na kurtech se objeví i další dva hráči nejlepší světové desítky, účast slíbili Dominic Thiem a Alexander Zverev. Bude se hrát ve čtyřech dílech v balkánských zemích, na startu budou mj. Grigor Dimitrov (19. na žebříčku ATP), Dušan Lajović (23.), Filip Krajinović (26.), Borna Čorić (33.) a Marin Čilić (37.).

První turnaj se odehraje na antuce v Bělehradě v Srbsku 13. a 14. června, o týden později se exhibice přesune do chorvatského Zadaru, další dva turnaje proběhnou v následujících týdnech v Černé Hoře a v Banja Luce v Bosně a Hercegovině.

Bude se hrát s diváky, přestože vzhledem k požadované sociální distanci nebude hlediště plné. Na bělehradský úvod exhibice, kterou organizuje světová jednička Novak Djoković, se během sedmi minut prodalo 1000 vstupenek, pořadatelé slíbili dodat k prodeji ještě další tisícovku. Ředitelem turnaje je mladší bratr Novaka – Djordje Djoković. Turnaje jsou humanitární akcí, výtěžek půjde do programů vzdělávání a sportovního rozvoje dětí.

Na diváky se těší tenisoví komentátoři Eurosportu Radek Barkman, Ivan Petr a Michal Šíma. Začínáme 13. června od 14:00 na programu E2. Eurosport zároveň o víkendu vysílá na programu E1 Ultimate Tennis Showdown, kde hrají další tři hráči nejlepší světové desítky – Stefanos Tsitsipas, Matteo Berrettini a David Goffin. Komentuje Michal Škorpil.


Eurosport CZ a Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28206/tenis-na-eurosportu-opet-zive-adria-tour/