Koncert, aký tu ešte nebol!
Autor: TV JOJ , e-mail: info@joj.sk Přidané: 18.06.2020

Televízia JOJ prináša posledný zo série online koncertov. Hudobnú lahôdku v podobe tých najlepších piesní z predstavení Letných Shakesperovských slávností za posledných devätnásť rokov si naši diváci môžu vychutnať v piatok 19. júna na www.joj.sk.


Blíži sa 20. výročie festivalu Letné Shakespearovské Slávnosti, a to treba poriadne osláviť! Organizátori tohto unikátneho divadelného festivalu sa rozhodli oslavovať autorským projektom pod názvom Letné shakespearovské slávnosti – Koncert Shaekspeare, teda koncertným programom skladieb z inscenácií Oko za oko (hudba Marián Čekovský), Večer trojkráľový alebo Čo len chcete a Rómeo
a Júlia (hudba Róbert Mankovecký), Kupec benátsky – prvá premiéra LSS Slovensko a Dvaja páni z Verony (hudba Peter Mankovecký). Súčasťou tohto netradičného projektu budú okrem skladieb z repertoárových inscenácií aj pre tento projekt zhudobnené Sonety Williama Shakespeara a monológy z hier autora v podaní hercov z predstavení. Zároveň zverejníme archívne materiály z originálnych predstavení a doteraz nezverejnené dokumentárne zábery a videá legend česko-slovenského hereckého sveta.

„Letné Shakespearovské slávnosti v tomto roku uskutočnia svoj jubilejný 20. ročník a pri tejto príležitosti som mala predstavu, že naskúšame novú premiérovú inscenáciu. Naše plány výrazne zmenila situácia od začiatku marca a po stave počiatočného zmierenia sa s tým, že tento ročník možno ani nebude a snahou ako v obmedzených podmienkach predsa len niečo nové vytvoriť, vznikol nápad s autorským hudobno - divadelným projektom SHAKESPEARE KONCERT. Hudba v každej inscenácii je originálom zloženým slovenskými hudobnými skladateľmi a veľakrát reprodukovaná naživo hercami predstavení. A tak som oslovila Roberta Mankoveckého, či by vytvoril z hercov našich inscenácií kapelu len pre tento projekt spolu s novými aranžmánmi skladieb z inscenácií Komédia omylov, Večer trojkráľový, Kupec benátsky, Dvaja páni z Verony, Rómeo a Júlia, Oko za oko a úplne nových skladieb Shakespearovych sonetov,“ hovorí Janka Zednikovičová, riaditeľka divadelného festivalu Letné Shakespearovské Slávnosti.

Tento unikátny koncert si môžete v piatok 19. júna o 20.30 hod. na www.joj.sk. Vstupenku si môžete zakúpiť na www.joj.sk, v sieti Ticketportal a Inviton v hodnote 4,99 €. Po zaplatení dostanete do mailu unikátny kód, ktorý vám umožní koncert sledovať v tej najvyššej obrazovej kvalite. Koncert bude dostupný v archíve do soboty.


Tešiť sa môžete na túto hereckú kapelu:

Daniel Žulčák – basgitara (Cassio – Othello, Orsino – Večer trojkráľový, Henrich VII. – Richard III.)
Vladislav Plevčík – akustická gitara, elektrická gitara, spev (Benvolio - Romeo a Júlia)
Tomáš Grega - akustická gitara, elektrická gitara, spev (Merkucio - Romeo a Júlia, Pozor – Dvaja páni z Verony)
Alena Pajtinková – spev (Adriana - Kómedia omylov, Grácia – Kupec benátsky)
David Hartl – spev (Romeo - Romeo a Júlia, Curio - Večer trojkráľový, Richard dieťa - Richard III.)
Ľuboš Kostelný – spev, monológy z inscenácie Dvaja páni z Verony a z Othella (Cézar - Antonius a Kleopatra, Podpich - Dvaja páni z Verony, Jago - Othello)
Róbert Mankovecký – klávesy, aranžmá všetkých skladieb, spev

Viac informácii nájdete na stránke www.joj.sk.

Všetkým našim divákom prajeme fantastický zážitok!


Redakcia TV JOJ, 17. 6. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28218/koncert-aky-tu-este-nebol/