Televízia JOJ priniesla počas korona-kvartálu výnimočné koncerty
Autor: TV JOJ , e-mail: info@joj.sk Přidané: 24.06.2020

Uplynulé mesiace sa celý svet pasoval s ochorením Covid-19 a Slovensko takmer na tri mesiace ochromila karanténa. Televízia JOJ sa však k tejto situácii postavila kreatívne a priniesla našim najmenším divákom, ale aj dospelým, unikátnu sériu online koncertov.


Okrem premiérového programu, ktorý televízia JOJ pripravovala za prísnych bezpečnostných opatrení počas karanténneho obdobia, vznikol aj nápad online koncertov, ktoré by deťom aspoň na krátku chvíľu spestrili čas. Prvým z nich bol v polovici apríla muzikál Zázračný poklad z dielne Spievankova.

O niekoľko dní nasledoval koncert najobľúbenejšej bábkovej dvojice Hanička a Murko, ktorú naši najmenší diváci poznajú zo seriálu Hanička a Murko pre najmenších vysielaného v detskej televízii Jojko. Tá deťom ponúka aj seriál s názvom Sníček a Dúhalka. A práve princezná Dúhalka mala na www.joj.sk koncert koncom apríla.

Začiatok mája patril koncertu pre dospelých. Po detských projektoch priniesla televízia JOJ výnimočný koncert pre všetkých milovníkov vynikajúcej hudby v podobe živého koncertu Martina Valihoru a Mariána Čekovského pod názvom VALČEK.

Deň na to sme deťom ponúkli ďalší zo série detských koncertov - Paci Pac na veľkom koncertnom pódiu s nádhernými kulisami a kostýmami. Koncom mája si deti nenechali ujsť úplne nový spievankovský muzikál Angličanina, kde sa stretli s postavami zo Spievankova - Vílou Nezábudkou, Zajkom Smejkom a Píšťalkou Tidlalkou.

Pre dospelých sme pripravili dva koncerty kapely IMT Smile, ktoré si mohli pozrieť dva piatky po sebe v televízii JOJ. Deň detí sme s nimi oslávili veľkolepo! Televízia JOJ ponúkla detským divákom slovenské Ľadové kráľovstvo s originálnymi hlasmi a v ten istý deň spustila na www.joj.sk miniseriál Angličanina.

Pár dni po nich nasledovali dva koncerty v jeden deň. Hugo Sníček, ktorého deti poznajú z detskej stanice Jojko, rapoval pre deti spolu so svojimi hosťami a potom sa predstavil dospelým ako raper Shomi.

V polovici júna pripravila najobľúbenejšia bábková dvojica Hanička a Murko exkluzívnu premiéru svojho prvého muzikálu Kúzelný kvet. Sériu online koncertov uzatvoril v piatok výnimočný koncert - hudobná lahôdka v podobe tých najlepších piesní z predstavení Letných Shkesperovských slávností za posledných devätnásť rokov.

Najsledovanejším zo všetkých našich online koncertov bol Zázračný poklad z dielne Spievankova, videlo ho spolu 15 400 ľudí. Spievankovská Angličanina a Paci Pac patrili medzi top trojicu najsledovanejších online koncertov na www.joj.sk.

Televízia JOJ využila časť sumy z predaja lístkov na zakúpenie respirátorov pre personál starajúci sa o hospitalizované deti v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave.


Redakcia TV JOJ, 23. 6. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28231/televizia-joj-priniesla-pocas-korona-kvartalu-vynimocne-koncerty/