České Radiokomunikace opět navyšují kapacitu datového centra v Praze na Žižkově
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 26.06.2020
České Radiokomunikace (CRA) zvyšují kapacitu svého datového centra DC TOWER v Praze na Žižkově. Otevírají nový datový sál s kapacitou 156 racků. CRA nabízejí svým zákazníkům kromě komerčních sálů i možnost privátních datových sálů. Od roku 2010 je nový sál již sedmým v pořadí. Datová centra CRA se neustále modernizují a CRA do nich investují každoročně řádově desítky milionů korun.


Kapacity nového komerčního datového sálu DC TOWER Praha I s kapacitou 156 racků CRA nabízejí svým zákazníkům od července 2020. Výstavba nového datového sálu trvala 4 měsíce. Začala ještě před zavedením opatření kvůli pandemii COVID-19. Přes veškerá omezení se podaří dodržet termín dokončení a předání sálu k 30. červnu 2020. Nový sál je vybaven technologiemi s redundancí minimálně N+2 a stejně jako další sály jej lze spravovat a provádět údržbu za provozu bez dopadu na zákazníky.

Zákazníci, kteří mají větší množství technologií a upřednostňují soukromý prostor v rámci datového centra CRA, mohou využít nabídku privátního datového sálu, které CRA staví zákazníkům na míru. Takové služby využívá v Praze např. společnost Livesport nebo sdružení CZ.NIC a v Pardubicích společnost Kooperativa. Kromě velkých datových center v Praze na Žižkově a na Strahově, provozují CRA také regionální datová centra v Pardubicích, Brně, Zlíně a v Ostravě. Všechna datová centra CRA – DC TOWER Praha I (Žižkov) i Praha II (Strahov) i regionální DC TOWER jsou plně servisovatelná za provozu. CRA svá datacentra průběžně modernizují a investují do zvyšování jejich provozní i fyzické bezpečnosti.


České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Tisková mluvčí, Neopublic Porter Novelli
Anna Tůmová, Manažerka marketingu a komunikace, České Radiokomunikace, 25. 6. 2020


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28236/ceske-radiokomunikace-opet-navysuji-kapacitu-datoveho-centra-v-praze-na-zizkove/