Simpsonovi na Prima COOL: Premiérová 31. série dorazí v úterý 7. července
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 06.07.2020
Simpsonovi se hlásí s aktuální 31. sérií. V nejnovějších dvaadvaceti epizodách přicházejí třeba s ostře sledovanou parodií na filmy studia Marvel a nebudou chybět ani skutečné hvězdy televizní obrazovky jako Jim Parsons, Jason Momoa nebo rocková skupina Weezer. 31. série bude mít na Prima COOL premiéru v úterý 7. července ve 20.15. Další epizody dorazí vždy s týdenním rozestupem.


Nejdéle vysílaný seriál v dějinách televizní obrazovky explodoval na scéně populární kultury v roce 1990 a do dnešního dne zůstává jedním z nejznámějších a nejprovokativnějších pořadů. Simpsonovi jsou slavní po celém světě. Homer, Marge, Bart, Líza a Maggie se už dávno stali nepřehlédnutelnými ikonami televize. A nejen oni. Seriál zachycuje ztřeštěné veselé příběhy i dalších populárních obyvatel typického amerického zapadákova Springfieldu, jako jsou barman Vočko nebo majitel místní jaderné elektrárny, pan Burns. Simpsonovi mají bohatou sbírku prestižních ocenění od Emmy, přes Peabody, až po Annie – a právě se hlásí s aktuální 31. sérií.

Ve dvaadvaceti nejnovějších epizodách se Bart stane padouchem, když náhodou zhlédne nejnovější filmový trhák studia Marvel dřív, a pak začne vydírat ostatní fanoušky. Homer se proslaví na internetu. Marge se snaží dokázat, že není žádnou nudnou matkou, a proto začne rubat stromy. Líza píše esej o dr. Finkovi, který zrovna vynalezl novou kryptoměnu. A zostuzený náčelník Wiggam musí odhalit skutečného šéfa dobře organizované sítě kapsářů ve Springfieldu, a zachránit tak nejen neprávem obviněného, ale i vlastní kariéru. To všechno, a ještě mnohem více čeká v nové sérii Simpsonových, ve které hostují takové hvězdy jako Jim Parsons, Jason Momoa nebo rocková skupina Weezer – v nezaměnitelné animované podobě!


Zajímavosti:

Simpsonovi jsou již 31 let hitem televizních obrazovek po celém světě. Kromě toho, že patří k nejúspěšnějším seriálům na televizní obrazovce, jsou také nejdéle vysílaným komediálním seriálem, nejdéle vysílaným animovaným seriálem a vůbec nejdéle vysílaným seriálem (v hlavním čase, tzn. vyjma soap oper nebo telenovel). Seriál měl premiéru v roce 1989. Postupně vzniklo 31 sérií a 684 epizod. Mezinárodní premiéra 32. série je naplánovaná na podzim 2020. Až bude uvedena na televizní obrazovky, seriál překoná hranici 700 odvysílaných epizod. Celkový počet dílů Simpsonových včetně teprve připravované 32. série má být 713.

Produkci 31. série Simpsonových ovlivnila pandemie nemoci COVID-19, kvůli které se zpozdilo nebo rovnou bylo zrušeno natáčení epizod mnoha aktuálních seriálů. Simpsonovi měli na rozdíl od jiných hraných pořadů štěstí. Na animované seriály nedopadly komplikace tak tvrdě. Výkonný producent James L. Brooks podporoval zaměstnance, aby pracovali z domu, už od začátku března 2020 – než bylo na území celé Kalifornie vydáno nařízení nevycházet ven. Nakonec vzniklo všech 22 původně naplánovaných epizod a hlavní producent seriálu Al Jean potvrdil v březnovém rozhovoru pro The Hollywood Reporter, že produkce nevynechala jediný den ani nezpomalila… „Na tom, jak děláme věci, se nic nezměnilo.”

Jednou z nejostřeji sledovaných nových epizod je parodie na filmový vesmír studia Marvel, v jehož produkci vznikají hity jako Avengers, Iron Man, Captain America nebo Thor. Jedná se o 14. epizodu. Bart se v ní stává zloduchem, když náhodou zhlédne nový superhrdinský film měsíc před uvedením do kin, a následně terorizuje ostatní fanoušky. Producent Kevin Feige, který je šéfem studia Marvel, i producenti a režiséři Anthony a Joe Russovi, kteří natočili poslední dva díly Avengers, se objevují v této epizodě v animované podobě. Všichni z nich také svá animovaná alter ega namluvili v původním znění. Cobie Smuldersová, která hraje agentku Marii Hillovou, namluvila v původním znění postavu jménem Hydrangea. Kvůli tomuto dílu také vznikl speciální plakát, který přímo paroduje plakát filmu Avengers: Infinity War.

Během vysílání 31. série herec Hank Azaria oznámil, že oficiálně odstupuje od namlouvání postavy indického prodavače Apua Nahasapeemapetilona. Azaria poprvé namluvil tuto postavu už v první sérii. Ale Apu se v posledních letech stal terčem kritiky. V roce 2017 měl premiéru dokumentární film The Problem with Apu (Problém s Apuem), který kritizuje tvůrce seriálu, že podporují špatné a stereotypní názory na osoby indického původu. Seriál se s tím snažil vyrovnat ve 29. řadě humorně pojatými argumenty, že nemá smysl být přehnaně politicky korektní, ale to vyvolalo jen další vlnu kritiky. Azaria uvedl, že k rozhodnutí skončit došel ve shodě s tvůrci seriálu. V současnosti je jisté, že Azaria už Apua nenamluví, „pokud nenajdeme nějaký způsob, jak to změnit.”

Ve Speciálním čarodějnickém dílu (4. epizoda) se objevuje scenárista, producent a spisovatel Charlie Brooker, který vymyslel současný televizní fenomén Černé zrcadlo.
Zpěvák a muzikant John Legend složil a nazpíval písničku speciálně pro 12. epizodu.
Herečka Cate Blanchettová (trilogie Pán prstenů a Hobit) namluvila v původním znění postavu jménem Elaine Wolffová – v závěrečné 22. epizodě.
Komik a scenárista Pete Holmes napsal scénáře k 19. a 20. epizodě. Stal se tak třetím scenáristou na volné noze, který se podílel na tvorbě seriálu. Předchozí dva jsou Ricky Gervais a Seth Rogen.

Ve 31. sérii opět hostuje mnoho známých tváří televizní obrazovky a filmového plátna. Některé hvězdy namluvily v původním znění animovanou verzi sebe samých, jiné namluvily fiktivní postavy. Jsou mezi nimi Jason Momoa (Hra o trůny), Scott Bakula (Námořní vyšetřovací služba: New Orleans, Star Trek: Enterprise), Jim Parsons (Teorie velkého třesku) nebo také rocková skupina Weezer, režisér a scenárista Kevin Smith a slavná primatoložka Jane Goodallová.
Jason Momoa se objevuje ve 3. epizodě.
Jane Goodallová se objevuje v 5. epizodě.
Scott Bakula se objevuje v 10. epizodě.
John Legend a jeho manželka Chrissy Teigenová se objevují ve 12. epizodě.
Jim Parsons se objevuje v 13. epizodě.
Kevin Smith se objevuje v 17. epizodě.
Skupina Weezer se objevuje ve 21. epizodě.

Skupina Weezer se vyřádila na úvodní znělce seriálu. Weezer předělali legendární hudební motiv, který původně složil Danny Elfman (Batman, Muži v černém, Karlík a továrna na čokoládu, Ukradené Vánoce), podobně jako předtím Green Day, Sonic Youth, Sigur Ros nebo Los Lobos.
V původním znění 31. série Simpsonových je naposledy ke slyšení herečka Russi Taylorová, která zemřela v červnu 2019. Na Simpsonových pracovala od úplně první série a namluvila řadu vedlejších postav jako Martin Prince, Sherri a Terri nebo Über Zörker. Byla také hlasem Myšky Minnie.

31. série Simpsonových bude mít na Prima COOL premiéru v úterý 7. července ve 20.15. Další epizody dorazí vždy s týdenním rozestupem.


Text a obr. PR TV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28259/simpsonovi-na-prima-cool-premierova-31-serie-dorazi-v-utery-7-cervence/