O víkendu vrcholí Ultimate Tennis Showdown a Thiem‘s 7 Tournament
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 10.07.2020
Série živého tenisového vysílání Eurosportu pokračuje a nekončí. Adria Tour, Battle of the Brits, Ultimate Tennis Showdown, tento týden Thiem´s 7 Tournament a od 13. do 19. července se hraje exhibice bett1ACES v Berlíně, první letošní turnaj na trávě (s Petrou Kvitovou).


Víkend bude na Eurosportu ve znamení tenisu. Finálovými duely končí revoluční turnaj Ultimate Tennis Showdown. Pokud jste zápasy turnaje ještě neviděli, je poslední příležitost. Patrick Mouratoglou, úspěšný tenisový trenér a spolupracovník Eurosportu, vymyslel nová tenisová pravidla a hru podle nich si vyzkoušela světová esa, do závěrečného víkendu postoupili Stefanos Tsitsipas, Matteo Berrettini, David Goffin a Richard Gasquet.

Otázkou do budoucnosti zůstává, zda se podobná pravidla prosadí a v jaké míře. Komentátor Radek Barkman by je na grandslamech nevítal: „Nepřál bych si, aby se tenis vyvíjel tímto směrem. Jako oživení na exhibici, proč ne. Ovšem především na grandslamech by takto tenis ztratil svůj smysl. Tam má tenis svá specifika, dlouhé zápasy jsou kořením grandslamů, jsou jedinečné a diváci je milují.“

Na grandslamové turnaje si ještě musíme počkat, letos jsou v plánu dva – US Open od 31. srpna do 13. září a French Open od 27. září do 11. října. Oba turnaje uvidíme na Eurosportu. Tenis na Eurosportu ale pravidelně běží již v těchto týdnech. Závěrečné duely Ultimate Tennis Showdown jsou na programu o víkendu 11. a 12. července, přenosy startují v 17:00 na Eurosportu 1, na diváky se těší komentátoři Radek Barkman a Michal Škorpil.

Tento týden vysílá Eurosport i turnaj Thiem´s 7, který organizuje světová trojka Dominic Thiem v rakouském Kitzbühelu, také ten vrcholí o víkendu (startuje pět hráčů světové patnáctky – Dominic Thiem, Matteo Berrettini, Roberto Bautista Agut, Andrej Rubljov, Karen Chačanov). A příští týden uvidíme na dvou berlínských kurtech a na Eurosportu tenisovou exhibici bett1ACES, kde startují mj. Petra Kvitová, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Nick Kyrgios, Elina Svitolinová a Kiki Bertensová.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Eurosport CZ, 9. 7. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28268/o-vikendu-vrcholi-ultimate-tennis-showdown-a-thiem-s-7-tournament/