Konečně! Cyklistika je zpět – Strade Bianche 1. srpna
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 27.07.2020

Cyklistický kalendář World Tour se zastavil v polovině března závodem Paříž – Nice. Jeho restart je plánován na první srpnový den a bude to hodně atraktivní úvod. Že jsou právě Strade Bianche nejkrásnějším závodem roku, není totiž až tak ojedinělý názor.


Málokterý sportovní podnik si za tak krátkou historii získal takovou popularitu. Prašné toskánské bílé silnice a atraktivní cíl na jednom z nejkrásnějších náměstí světa Piazza del Campo v Sieně. To jsou Strade Bianche, jejichž renomé a konkurence rok od roku rostly, letos se jede 14. ročník.

Zima, teplota těsně nad nulou, mokro, bláto, tak, jak to někdy bývá v březnovém termínu, tentokrát asi cyklistům nehrozí. Přesto je čeká náročný závod, 184 kilometrů, z nichž 63 jsou prašné šotolinové cesty rozdělené do 11 úseků (italsky settore). Poslední úsek Tolfe je pouze 13 km před cílem a bývá jedním z rozhodujících faktorů pro výsledek závodu. Nejen nezpevněný povrch je záludností pro cyklisty, čekají je i prudká krátká stoupání, a opravdu prudká, např. v posledním settore dokonce až 18 procent a poté 16 procent uprostřed Sieny krátce před cílem, v poslední bitvě o vítězství.

Konkurence bude mimořádná, mezi největší favority SB patří vítězové posledních tří ročníků Julian Alaphilippe, Tiesj Benoot a Michal Kwiatkowski, dále Peter Sagan, Mathieu van der Poel a Wout van Aert.


Strade Bianche jsou šestým letošním závodem přerušené kategorie World Tour a prvním na italské půdě. Další srpnové závody World Tour:

5. 8. start Okolo Polska
8. 8. Milán – Sanremo
12. 8. Critérium du Dauphiné
15. 8. Il Lombardia
25. 8. Bretagne Classic – Ouest-France
29. 8. start Tour de France


Že Italům odpověď na belgické klasiky na kostkách vyšla, se můžeme opět přesvědčit na obrazovkách Eurosportu – 1. srpna od 16:50 hod. na programu Eurosport 1. Ještě před startem letošního ročníku si od 15:30 hod. též na Eurosportu 1 připomeneme ročníky 2018 a 2019.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ a Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28306/konecne-cyklistika-je-zpet-strade-bianche-1-srpna/