Rozhlasové vysielače v Banskej Štiavnici a v Trebišove prejdú generálnou obnovou anténnych systémov
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 05.08.2020
Spoločnosť Towercom, a.s., ktorá pre RTVS zabezpečuje rozhlasové vysielanie prostredníctvom terestriálnej siete v pásme VKV, pristupuje po dohode s verejnoprávnym vysielateľom ku obnove vysielacej technológie na dvoch významných lokalitách - v Banskej Štiavnici a v Trebišove.


Obnovu technológie nie je možné zabezpečiť bez odstávky vysielania. Spoločnosť Towercom, a.s. vynaloží maximálne úsilie, aby odstávka verejnoprávneho vysielania z týchto kót bola skrátená na minimum.

Po dohode s RTVS bolo pripravené vysielanie z náhradného anténneho systému, a to vždy po 18-tej h., keď sa ukončia denné práce na stožiari. Vysielanie, ktoré je prevádzkované na rovnakých frekvenciách, ale so zníženým výkonom, bude dostupné pre väčšinu poslucháčov v uvedenej oblasti.


Obe odstávky sa začnú naraz 10.augusta o 9-tej hodine. Náročnosť nevyhnutných úprav si vyžiada 7-10 pracovných dní.

Ďalšou možnosťou, ako môžu poslucháči v danom období prijímať rozhlasový signál RTVS, je preladenie na inú frekvenciu rovnakej programovej služby, ktorá môže byť v danej lokalite dostupná.


Odstavené budú:

FM vysielač TREBIŠOV


Rádio Regina 89,2 MHz

Rádio Devin 99,7 MHz

Rádio _FM 101,3 MHz

Rádio Patria 106,7 MHz



FM vysielač Banská Štiavnica


Rádio Slovensko 99,0 MHz

Rádio Devín 102,6 MHz


Za trpezlivosť a akceptovanie nevyhnutnej výluky vo vysielaní všetkým poslucháčom vopred ďakujeme a tešíme sa, že budú aj naďalej prežívať príjemný čas v spoločnosti programových služieb Slovenského rozhlasu.


Rozhlas a televízia Slovenska, 4. 8. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28325/rozhlasove-vysielace-v-banskej-stiavnici-a-v-trebisove-prejdu-generalnou-obnovou-antennych-systemov/