Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 15:41:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

SPORT 5 nabídne soutěžácké peklo i motorkářskou klasiku

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 14.06.2008


Dvě opravdové lahůdky naservíruje SPORT 5 televizním divákům v následujících dnech. První česká monotematická satelitní a kabelová televize zaměřená výhradně na motoristický sport nabídne pravidelné sestřihy z Rally Transorientale, jedné z nejnáročnějších dálkových soutěží světa, a přinese také záznamy jednotlivých závodních dní letošního ročníku slavného motocyklového závodu Tourist Trophy na ostrově Man.


Rally Transorientale odstartovala ve čtvrtek 12. června z Petrohradu a dnes v podvečer se poprvé objeví také v programu stanice SPORT 5. Nejdelší etapový závod současnosti provede účastníky přes Rusko a Kazachstán až do čínského Pekingu. Mezi účastníky nechybí ani český motocyklista Dušan Randýsek (Yamaha), se čtyřkolkou pojede zkušený Josef Macháček a za volanty kamiónů se představí Miroslav Zapletal (MAN) a Martin Macík (LIAZ).

Pozornost přitahuje také první start bývalého vynikajícího účastníka mistrovství světa v automobilových soutěžích Francoise Delecoura, který se poprvé představuje v maratónském závodě. Velmi silná konkurence se sešla v kategorii kamionů, kde se o vavříny poperou především tovární tým KAMAZ, De Rooyův tým s vozy GINAF, či silná sestava jezdců s kamióny MAN. Na všechny čeká náročná trasa dlouhá více než 10 000 kilometrů.

„Není to žádná krasojízda. Ze zeleného Ruska se vrhneme na nekonečné serpentiny v horách a skončíme v Číně. Vůbec netuším, co nás může cestou potkat. Podmínky jsou ještě těžší než na Dakaru. Hlavně kvůli navigaci. Prostě nás čeká horor. Jenže jdeme do toho právě proto, že je to tak náročné,“ charakterizoval soutěž Josef Macháček.

V minulém týdnu proběhl na britském ostrově Man slavný motocyklový závod Tourist Trophy. V nejprestižnější kategorii Senior TT získal po strhujícím duelu s Cameronem Donaldem své již čtrnácté vítězství John McGuiness a vyrovnal tak rekord legendárního Mike Hailwooda. Od soboty 14. června mohou příznivci motocyklového sportu sledovat vždy po 18. hodině sestřihy jednotlivých závodních dní a vychutnat si souboje ve všech kategoriích, které jsou při Isle of Man Tourist Trophy vypsány.

Velmi atraktivní podívanou nabídne šestnáctý závod amerického šampionátu NASCAR, který se jede v neděli 15. června v Michiganu a SPORT 5 jej bude přenášet živě od 20:10 hod.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4. SPORT 5 je dále přístupný abonentům UPC, předplatitelům balíčku „Multi“ společnosti Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří a PODA Ostrava. Od 1. 7. 2008 bude SPORT 5 také součástí nabídky v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno.


Zdeněk Zelenka, SPORT 5, 13. 6. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.06.2008 • Červenec na AXN
15.06.2008 • Červencové filmové lahůdky na Cinemaxu
13.06.2008 • Červencová nabídka HBO [ 7 ]
10.06.2008 • Šesté pokračování Rockyho příští měsíc na HBO
08.06.2008 • Nový pořad o golfu od 9.6.: Golfová akademie Kunětická Hora
08.06.2008 • Televize Z1 nabídne od pondělí 9. června plný program [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  A čo tak spomenúť pri Rally Transorientale v 

16.06.2008 09:39 • neregistrovaný
A čo tak spomenúť pri Rally Transorientale v súťaži motocyklov aj Jara Katriňáka, ktorý vyhral 4. etapu a celkovo vedie, keď najväčšiemu favoritovi súťaže motocyklov Palovi Andersovi Ullevalsetterovi z Nórska v poslednej etape ušiel o 9 min.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist