Moravskoslezsko, Pardubicko a Jihlavsko přeladí ve čtvrtek 27. srpna na DVB-T2
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 27.08.2020
Ve čtvrtek 27. srpna, minutu před půlnocí, končí vysílání České televize ve starém formátu DVB-T z vysílačů v Ostravě, ve Frýdku-Místku, v Jeseníku, Pardubicích a v Jihlavě. Diváci České televize, kteří přijímají televizní signál v těchto oblastech, proto musí přeladit na DVB-T2.


Vysílače Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – vodárna, Frýdek-Místek – Lysá hora, Jeseník – Praděd, Pardubice – Krásné a Jihlava – Javořice budou nově od čtvrtka 27. srpna vysílat programy České televize již jen ve standardu DVB-T2. Aby diváci mohli i nadále sledovat pořady České televize, musí připojit set-top box, nebo televizor s podporou DVB-T2 a přeladit na kanál číslo 26. V případě, že diváci v daných oblastech sledují vysílání v novém standardu již delší dobu, měli by spustit automatické ladění.

Změna vysílacího standardu se v tomto termínu týká i dalších dokrývačů. Konkrétně to jsou Třinec – Lidická 795, Valašské Meziříčí – Radhošť, Velké Karlovice – Na Kyčerce, Jablunkov – Bezručova 497, Mosty u Jablunkova – Zápověď, Valašská Bystřice – Búřov, Horní Lipová – U nádraží, Hradec nad Moravicí – Na Tylovách, Jablůnka – Pálenisko, Jeseník – Zlatý Chlum, Zlaté hory – Biskupská kupa, Žamberk – Na Rozálce, Žulová – Hlavní 154, Kopřivná – Kopřivná, Hanušovice – škola, Vrbno pod Pradědem – Náměstí sv. Michala, Vsetín – Bečevná, Havlíčkův Brod – centrum, Letohrad – Letohrad, Svitavy – Kamenná Horka, Ústí nad Orlicí – Kubincův kopec, Brtnice – Rokštejnská ulice, Velké Meziříčí – Fajtův vrch a Okrouhlice – Vadín.

Celoevropský přechod na DVB-T2 uvolní z rozhodnutí Evropské unie část kmitočtů pro rychlejší mobilní sítě 5G. Původní plán přechodu počítal s ukončením procesu tzv. druhé vlny digitalizace v červnu letošního roku, nový termín se vinou koronaviru posunul na 29. října 2020.

Případné problémy s přeladěním pomáhá řešit Divácké centrum České televize na telefonním čísle 2 6113 6113 nebo na e-mailu info@ceskatelevize.cz. Podrobné informace jsou k dispozici také na webu www.digict.cz.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 26. 8. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28380/moravskoslezsko-pardubicko-a-jihlavsko-preladi-ve-ctvrtek-27-srpna-na-dvb-t2/