Tour de France 2020: Na startu Hirt, Kreuziger, Štybar a Sagan
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 28.08.2020
Komentátoři Štěpán Straka a Martin Hačecký se opět po roce těší na diváky Eurosportu a vysílání Tour de France, která odstartuje 29. srpna. Fanoušci cyklistiky zažijí přenosy všech 21 etap, celkově více než 100 hodin živého vysílání. Z českého pohledu se máme na co těšit a komu fandit. Na start v Nice se postaví trojice českých cyklistů Roman Kreuziger, Zdeněk Štybar a Jan Hirt. Tak širokou českou účast měla TdF naposledy v roce 2017. Slovenské diváky jako každoročně zvedne z křesel start Petra Sagana.


Tzv. Grand Départ 107. ročníku se odehraje v Nice na Azurovém pobřeží v sobotu 29. srpna. Ovšem Tour de France začíná na Eurosportu 1 již o dva dny dříve ve čtvrtek 27. srpna v 18:30 oficiálním představením všech týmů.

Jaká bude letošní odložená Tour de France? Termín se změnil, ovšem trasa zůstala shodná. Nejatraktivnější bývají na TdF horské etapy, cyklisty čeká již druhý den stoupání na Col de la Colmiane do nadmořské výšky 1500 metrů. To bude ovšem pouze předkrm, celkem sedm etap je označených jako horských. Jednou z nich je časovka předposlední den na známou Planinu krásných dívek, následující závěrečná etapa zavede cyklisty tradičně na slavný bulvár Champs-Élysées v Paříži.

Průběh nedávného závodu Critérium du Dauphiné naznačil, co by nás mohlo během Tour de France čekat – bitva dvou nejsilnějších stájí Ineos a Jumbo-Visma. Cyklisté Ineosu (Sky) vyhráli pět posledních ročníků, ovšem tentokrát Chris Froome a Geraint Thomas v nominaci chybějí. Titul obhajuje Egan Bernal, ale Primož Roglič je asi favoritem číslo jedna přes zranění, která utrpěl na Critériu du Dauphiné. Na start TdF se postaví výkvět světové cyklistiky, své týmy povedou Adam Yates, Emanuel Buchmann, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Nairo Quintana, Rigoberto Urán, Miguel Ángel López, Richie Porte i Alejandro Valverde. V čele mladé generace očekávejme jména Tadej Pogačar a Pavel Sivakov.

Eurosportu se říká Domov cyklistiky (Home of Cycling) a fanoušci silniční cyklistiky se na něm po restartu sezony mohou znovu cítit opravdu jako doma. Tradičně bude Eurosport vysílat všechny tři Grand Tour, po Tour de France i Giro d´Italia a španělskou Vueltu. V den startu Tour de France 29. srpna začne i pětidenní závod Okolo Maďarska, kde startuje český tým Elkov-Kasper. Eurosport nabídne divákům hodinové záznamy všech etap.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ a Eurosport CZ, foto: Peter Sagan

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28385/tour-de-france-2020-na-startu-hirt-kreuziger-stybar-a-sagan/