Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 02:41:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červencové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce/2Media , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 15.06.2008



Filmový kanál Cinemax nabízí v červenci řadu filmových lahůdek, z nichž si vybere každý člen rodiny - je libo gangsterské retro Neúplatní, přepis Ibsenovy hry Nepřítel lidu, slavného King Konga, úsměvné retro Americké graffiti, "počítačový" Doom, výpravný pohled do historie Marie Antoinetta, anebo slavný Podraz?


Neúplatní
Drsný příběh o konfliktu práva se zločinem se odehrává v Chicagu třicátých let. Ve městě vládne gangster Al Capone, který ilegálně kšeftuje s alkoholem. Zátah na velkou zásilku whisky skončí fiaskem. Vyjde najevo, že kdosi z policistů zákrok předem prozradil. Do boje proti nepolapitelnému zlosynovi se pustí skupina zvaná Neúplatní. Tvoří ji irský pochůzkář (Sean Connery), zmocněnec ministerstva financí (Kevin Costner), subtilní účetní (Charles Martin Smith) a elitní střelec (Andy Garcia)… Režii slavného gangsterského retra měl Brian De Palma.
Premiéra: pátek 4. července ve 20:00

Puccini pro začátečnice
Lesbická spisovatelka Allegra miluje operu a svou přítelkyni Samanthu. Ta ji ale jednoho dne opustí a začne flirtovat s muži. Allegra potká na večírku sympatického kolegu z práce. Philip jejich erotický zážitek vezme vážně a rozejde se svou dosavadní přítelkyní Grace. Právě ona se však stane novým objektem zájmu Allegry. Klasický milostný trojúhelník se rozrůstá do netušených rozměrů… Komedii ze současného New Yorku, uvedenou na loňském MFF v Karlových Varech, realizovala podle vlastního scénáře Maria Maggentiová.
Premiéra: sobota 5. července ve 20:00

Nepřítel lidu
Přepis stejnojmenné divadelní hry norského dramatika Henrika Ibsena natočil v roce 1978 režisér George Schaefer. Titulní postavou je doktor Stockmann (Steve McQueen), který se postaví proti svým sousedům. Obyvatelé zapadlého města chtějí vybudovat termální lázně pro turisty a získat potřebný zdroj peněz do erární pokladny. Stockmann však odhalí, že místní vodní zdroje jsou zamořeny chemikáliemi z továrny na kůže. V situaci, kdy hrozí skandál, se veřejné mínění obrátí proti němu. Z poctivého muže se stává veřejný nepřítel…
Premiéra: úterý 8. července ve 20:00

Bobby Deerfield
Bobby Deerfield (Al Pacino) je automobilový závodník, který zasvětil život permanentnímu riziku. Jednoho dne se ale jeho žebříček hodnot zásadně změní. Potkává Lillian (Marthe Kellerová) a do tajuplné krásky se beznadějně zamiluje. Dlouho však netuší, že žena je vážně nemocná… Romantické drama, zasazené do atraktivního prostředí Formule 1, realizoval v roce 1977 nedávno zesnulý hollywoodský veterán Sydney Pollack. Příběh, nasnímaný v evropských lokacích, je adaptací románu Nebe nezná vyvolených z pera Ericha Marii Remarquea.
Premiéra: pátek 11. července ve 20:00

King Kong
Remake legendárního dobrodružství natočil v roce 2005 režisér Peter Jackson. Původní příběh pochází z roku 1933, pozdější verzi realizoval v roce 1976 režisér John Guillermin… Mladá herečka (Naomi Wattsová) přijme roli ve filmu výstředního režiséra a spolu se štábem odcestuje na tichomořský ostrov. V záhadné enklávě je unesena domorodci, kteří ji obětují gorilímu monstru. Gigantické zvíře je po mnoha dramatických střetech přemoženo a dopraveno do New Yorku. V něm se Kong osvobodí z pout a vyšplhá na Empire State Building…
Premiéra: sobota 12. července ve 20:00

Rudé kvítky
Hrdinou úsměvného čínského retra - situovaného do roku 1949 - je temperamentní čtyřletý kluk. Qiang během nepřítomnosti svých rodičů vyrůstá v prominentní školce. V ní se stává účastníkem vzrušujících her i tajuplných rituálů, zároveň však naráží na vojenskou disciplínu a kolektivistické pořádky. Individualisticky založený chlapec se protivnému systému začne vzpírat. Narušuje morálku svých vrstevníků a ustavičně se dožaduje rudého kvítku, který jeho spolužáci dostávají za dobré chování.
Premiéra: neděle 13. července ve 20:00

Americké graffiti
Úsměvné retro, které v roce 1973 natočil George Lucas, se odehrává během jediné noci v americkém maloměstě. Hlavními postavami jsou Curt a Steve (Richard Dreyfuss a Ron Howard), kteří právě dokončili střední školu a chystají se na vysokou. Kaleidoskop - situovaný do roku 1962 a rámovaný tehdejšími rockovými hity - líčí povyražení zmíněných teenagerů a jejich několika přátel… V jednom ze skvostných gagů mladíci kuriózně vyřadí z provozu policejní auto. Dokumentaristicky laděná koláž vznikala bez pevného scénáře a získala pět oscarových nominací.
Premiéra: pátek 18. července ve 20:00

Doom
V roce 2026 byl v nevadské poušti objeven portál, vedoucí do pradávného města na Marsu. Na vzdálené planetě byla vybudována výzkumná stanice, nezodpovědné pokusy však její obyvatele přivedly do zkázy. V laboratořích se objevila krvežíznivá monstra. Na Mars je vysláno mariňácké komando, část osazenstva základny Olduvai jsou mutanti… Adaptace stejnojmenné počítačové hry se natáčela v České republice, mimo jiné v bývalém mauzoleu na pražském Vítkově. Režii akční sci-fi z roku 2005 měl Andrzej Bartkowiak.
Premiéra: sobota 19. července ve 20:00

Marie Antoinetta
Netradiční pohled na osobnost francouzské královny (1755 - 1793), jež pocházela z Rakouska a sňatkem s Ludvíkem XVI. měla zajistit mír mezi rodnou zemí a Francií. Marie Antoinetta (Kirsten Dunstová) se ve čtrnácti letech octne v cizím prostředí, sešněrovaném závistí, intrikami a přísnou dvorskou etiketou. Dívka se věčně nudí a se svým partnerem dlouho nemá potomka… Režisérka Sophia Coppolová (nar. 1971) vykreslila hrdinku jako hvězdu i oběť dobového "showbyznysu". Výpravné retro se prolíná s postmoderní satirou o pozlátcích luxusu.
Premiéra: sobota 26. července ve 20:00

Dům v písčinách
Příběh žen tří generací je situován do kraje Maranhao na severu Brazílie. V roce 1910 přichází do přízračných končin těhotná Áurea, jejíž manžel v nich vidí zaslíbenou zem. Po jeho smrti se žena pokouší z bezútěšných končin odejít. Postupně však podléhá magii místa, které jako by existovalo mimo čas a prostor. Její dceři Marii se útěk podaří, ani ona však na tajuplný kraj nedokáže zapomenout… Podobenství se sugestivní krajinomalbou - oceněné na festivalu Sundance a uvedené na předloňské přehlídce v Karlových Varech - režíroval Andrucha Waddington. Tentýž autor získal v roce 2000 Křišťálový globus za snímek Já, ty a oni.
Premiéra: neděle 27. července ve 20:00

Lili a baobab
Třicetiletá fotografka Lili pracuje v Cherbourgu pro místní úřady. Městečko má družbu se senegalským městem Agnam a Lili se tak dostane na černý kontinent. Spřátelí se s domorodou dívkou Aminatou, která se jí stará o prádlo. Po návratu do Evropy se dozví hrozivou zvěst. Aminanta čeká nemanželského potomka, což v její zemi znamená společenskou ostudu i smrtelné ohrožení. Lili se své kamarádce rozhodne pomoct… Francouzské drama, které podle vlastního scénáře natočila Chantal Richardová, vzniklo na základě skutečných událostí.
Premiéra: úterý 29. července ve 20:00

Podraz
Dva pouliční chmatáci pomocí prastarého triku oberou gangsterského kurýra. Netuší, že okradený muž pracuje pro samolibého mafiánského šéfa. Ten se začne mstít a jednoho z podvodníků nechá zlikvidovat. Johnny (Robert Redford), který zabijákům unikne, vyhledá karbaníka Henryho (Paul Newman). Na všemocného gangstera (Robert Shaw) společně narafičí složitou past, v níž hrají důležitou roli domnělá zrada a falešná sázková kancelář… Legendární gangsterské retro s ragtimovými melodiemi - oceněné sedmi Oscary - režíroval George Roy Hill.
Premiéra: čtvrtek 31. července ve 20:00


Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (i Cinemax 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Redakce satCentrum, připraveno ve spolupráci s 2media.cz, s.r.o., Mediálním servisem HBO, 15. 6. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.06.2008 • Červenec na AXN
14.06.2008 • SPORT 5 nabídne soutěžácké peklo i motorkářskou klasiku [ 1 ]
13.06.2008 • Červencová nabídka HBO [ 7 ]
10.06.2008 • Šesté pokračování Rockyho příští měsíc na HBO
08.06.2008 • Nový pořad o golfu od 9.6.: Golfová akademie Kunětická Hora
08.06.2008 • Televize Z1 nabídne od pondělí 9. června plný program [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist