Puls 24 HD z družice Astra 1N bude v září zakódován
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 02.09.2020
Rakouská televizní stanice Puls 24 se vyvinula v relevantní nezávislé informační televizní médium v této zemi a dalším roce dojde k rozšíření pořadů v oblasti zpravodajství, informací a sportu, např. o informační dokumenty ve vysokém rozlišení. Vedle americké ligy kopané NFL bude vysílat Puls 24 jako exkluzivní partner rakouskou ligu ledního hokeje.


Aby byla umožněna tato exkluzivní vysílací práva pro Rakousko, je nutné od září 2020 zakódovat satelitní vysílání Puls 24 HD v tzv. základním kódování. Stanice bude kódovaně dostupná v platformách: ORF Digital, HD-Austria a Sky Österreich (Sky Rakousko). Tímto opatřením bude satelitní příjem omezen na Rakousko (jako u stanic ATV HD, PULS4, ATV2, programů ORF a Servus TV).

Diváci se satelitním příjímačem, kteří mají dekódovací hardware/kartu tří uvedených platforem, budou moci přijímat kódovaný program Puls 24 HD i nadále bez dodatečných poplatků.

Rakouské kabelové sítě byly o tomto přechodu informovány a provozovatelé sítí byly požádáni, aby učinili potřebná opatření pro další bezproblémový příjem Puls 24 pro všechny své klienty.

V oblasti rakouského pozemního vysílání DVB-T2 (platforma simpliTV) nedochází k žádné změně příjmu programu Puls 24. V případě distribuce signálu v zařízeních společných televizních antén bude také zajištěn nekódovaný příjem Puls 24 v jednotlivých bytových jednotkách.


Parametry příjmu Puls 24 HD

družice: Astra 1N
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 31
provider: HD Austria
kmitočet: 11,671 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 2/3
norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4/HD
kódování: pro ORF Digital/Sky Österreich/HD Austria
internet (příjem Puls24): www.puls24.at/senderempfang


S využitím zdroje: infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28397/puls-24-hd-z-druzice-astra-1n-bude-v-zari-zakodovan/