RTVS odvysiela na Dvojke výnimočné dokumenty z produkcie BBC
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 02.09.2020
Na obrazovky RTVS prichádzajú mimoriadne pútavé a úspešné série z britsko-americkej produkcie. Ide o päťdielne dokumentárne seriály z ríše zvierat „DYNASTIE" a o vesmíre „PLANÉTY", ktoré diváci môžu sledovať na Dvojke od 2. septembra každú stredu večer. Seriál Dynastie predstaví divákom svet súbojov a rodinnej zrady v dynastiách zvierat, ktoré sú dramatickejšie ako akákoľvek fikcia. Pútavá séria Planéty ponúkne pohľad do histórie našej slnečnej sústavy s pomocou najnovších vizuálnych efektov.


Vďaka seriálu Planéty sa diváci dozvedia všetko podstatné, čo dnešná veda vie o ôsmich planétach slnečnej sústavy, aké vodopády kedysi formovali povrch Marsu, alebo napríklad aj to, ako „bojovali" jednotlivé planéty o svoje miesto v sústave. Fanúšikovia vesmíru sa ocitnú na povrchu jednotlivých telies a stanú sa svedkami dramatických udalostí, ktoré formovali ich súčasný tvar.

Na výrobe Dynastií sa podieľal aj uznávaný a oceňovaný dokumentarista David Attenborough. V priebehu štyroch rokov získavali tvorcovia na celom svete zábery zvierat, ich rodín a ich spôsobu života. Úžasne nakrútená séria skúma zložité vzťahy piatich z našich najviac obdivovaných a zároveň ohrozených zvieracích druhov a ukazuje ich tímovú prácu, ktorá je potrebná pre udržanie si územia.

Diváci v tejto unikátnej televíznej sérii uvidia príbehy od afrického psa hyenovitého prinúteného ísť s vlastnou ambicióznou dcérou do riskantného súboja o vzácne lovecké územia, až po príbeh šimpanza, zúfalo sa snažiaceho získať späť svoju moc po porážke s rivalom. Seriál divákov vtiahne do neľútostného a častokrát srdcervúceho boja vytvárajúceho dynastie, ktoré vládnu svetu zvierat po generácie.

Od 20:10 hod. DYNASTIE a od 21:05 hod. PLANÉTY, len s RTVS od 2. septembra na Dvojke!


PR Rozhlas a televízia Slovenska, 1. 9. 2020; obr.: BBC Earth - Dynasties

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28399/rtvs-odvysiela-na-dvojke-vynimocne-dokumenty-z-produkcie-bbc/