Show Jana Krause – 16. 9. 2020
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 13.09.2020

Herečka Sabina Remundová, zpěvák Michal David a biolog Petr Ryšávka se představí v Show Jana Krause. Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 16. září ve 21.35 hod. na Primě.


Sabina Remundová – herečka, okolo které nejsou žádné skandály, své soukromí nevyprodává médiím, rozhovory nedává téměř žádné, a přesto si ji každý zapamatuje. Sabina Remundová je totiž herečkou velmi výraznou. Ve filmu ji diváci naposledy milovali jako zlou královnu v pohádce Sedmero krkavců či jako tragikomicky závistivou příbuznou v trilogii Jana Hřebejka Zahradnictví. Dcera Ivy Janžurové se ovšem herecky věnuje více divadlu – její poslední premiérou je Revizor ve Studiu Dva v režii Evy Holubové. Zřídka přece jen Remundová ze soukromí něco odhalí: „Baví mě být v letu. Nikdy se nenudím. Jsem šťastná v přírodě, v lese, na horách, u moře. Ráda chodím po zahradě a koukám, jak kvetou růže, levandule, jak rostou okurky, česnek, rajčata, zrají jablka. Letos jsem s dětmi zasadila několik ovocných stromů. Někdy si i pro chvíle volna píšu seznamy činností, které chci zvládnout, a radostně odškrtávám. Je toho tolik, co bych chtěla! Musím se krotit,“ odpovídá na otázku, jak strávila léto. Kromě herectví dokáže Remundová napsat scénář, hrát tenis a s manželem Adamem a dětmi Adinou a Vincentem ráda jezdí na kolech a paddleboardech.


Michal David – zpěvák. Někteří kolegové o něm s respektem říkají, že kdyby žil na Západě, je z něj žádaný hitmaker a jeho písně zpívají ty největší hvězdy a na ostatní při tom shlížejí z vrcholků hitparád. V červenci oslavil Michal David šedesátiny a zároveň čtyřicet let existence v showbyznysu. Ani po tolika letech ale hudebník ohledně kariéry a tvorby neztrácí nadhled: „Ofrňovači nad mými písněmi si pak dají na večírku dvě skleničky, načež juchají na moje hity. Ve víně je pravda, po pár deci člověk přestává předstírat. Druhý den jdou do práce a zase říkají, jak je Michal David hroznej,“ prohlásil v jednom z rozhovorů. Zároveň ale uznává, že jisté písničky rozhodně nejsou skladatelská veledíla: „Některé písničky jsou samozřejmě schválně psané triviálně, aby je poslouchaly třeba i děti. Třeba Céčka nebo Kolu, pijeme kolu. Ale mám i písně jako Největší z nálezů a ztrát, které jsou harmonicky složitější.“ Zmíněná jubilea měl s fanoušky oslavit v červnu na dvou vyprodaných koncertech v O2 areně. Jenže tyto velkolepé plány mu zhatil koronavirus. Kdy Michal David vypíše náhradní termíny?


Petr Ryšávka – molekulární biolog. Za civilizační choroby, jakými jsou například všemožné alergie, ale i za mnohem vážnější nemoci, může mimo jiné vybíjení bakterií ve střevní mikroflóře. Pestrost jejich složení je o dost nižší než u našich předků, a proto jsme i více nemocní. To tvrdí Petr Ryšávka a dodává: „Střeva můžou i za naše štěstí či obezitu. Sedmdesát procent naší imunity se skrývá ve střevech. Devadesát procent serotoninu, tedy hormonu štěstí, je ve střevech. Odtud se vysílají signály do mozku, abychom vůbec přežili. Například základní signál, že máme hlad.“ Aby měl svá tvrzení co nejvíce podložená, provádí doktor přírodních věd pokusy mnohdy i sám na sobě. „Zkoušel jsem například zkonzumovat sto gramů vlákniny denně. Vydržel jsem to jen dva dny. A manželka z toho nebyla úplně šťastná, protože ve střevech se odehrává divoká fermentace – a zbytek si asi umíte představit,“ směje se.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 16. září ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 12. září 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28436/show-jana-krause-16-9-2020/