Zlatá maska – dozpíval Jednorožec
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 21.09.2020
Třetí díl přinesl velké překvapení – fenomenální zpěvačka Eva Burešová v kostýmu Jednorožce končí. V této show se může stát opravdu cokoli. V neděli ale bude bojovat o vaši přízeň další pětice masek. V nadcházejícím dílu vám pomohou hádat a o zábavu se postarají čtyři detektivové, tentokrát ve složení herec a zpěvák Jakub Prachař, herec a moderátor Michal Hudák, herečka Jiřina Bohdalová a zcela nový detektiv Andrea Verešová. Provázet bude Martin „Pyco“ Rausch. Otázka zní: „Kdo je pod další maskou?“


Další díl velkolepé show Zlatá maska uvidíte v neděli 27. září ve 20.15 hod. na Primě.

Zatímco se budete těšit na další velkolepá vystoupení, úžasné pěvecké výkony a nečekaná odhalení, podívejme se na zajímavosti ke kostýmům masek:

- masky navrhla návrhářka Nóra Bujdosó
- celková cena masek je okolo 15 000 eur
- jedna maska stála přibližně 1000 euro
- nejdražší je maska Robota, který má speciální LED světla a záhyby, aby se mohl pohybovat, asi také proto je považován za nejspeciálnější kostým
- nejtěžší maska je Páv, jen křídla váží okolo 15 kg, s celým kostýmem má okolo 20 kg
- nejvyšší maska je Zmrzlina, měří skoro 2 metry, ale celkově největší maska je Bubák
- materiál masek je – polyuretan, nikl, papír, plast, plyš, houba, textil, LED světla – tedy různorodý materiál, žádné speciální drahokamy použity nebyly 😉
- výroba jednoho kostýmu trvala okolo 7 dní, ale právě Robot kvůli své náročnosti na výrobu masky trval přibližně 2 týdny, dohromady se masky vyráběly kolem 2 měsíců
- o masky se během natáčení staralo 6 kostymérů z Maďarska, právě jen oni (kromě režiséra a dramaturgyně) byli jediní, kteří mohli vidět osobnosti odhalené bez masek, i když je neznali 😊
- v masce se dalo vydržet maximálně 30 minut, každou chvíli kostyméři masky ovívali; každá maska má otvor, jímž se dá dýchat a ovívat se
- v maskách bylo velmi horko, nejvyšší teplota byla naměřena v masce Ufona, kde dosahovala teplota okolo 40 stupňů
Překvapí vás odhalení další tváře? A která maska nezaujme tentokrát?


Zlatá maska – rozhovor Eva Burešová

Evo, je za Vámi druhé kolo ve Zlaté masce, ale zároveň je to i druhá show na TV Prima a TV JOJ. Před lety jste účinkovala v Česko Slovensko má talent – co se od té doby změnilo?

Hodně věcí! :-) To nejkrásnější je asi to, že jsem se stala maminkou, mám 2,5letého chlapečka. Mám za sebou i spoustu divadelních, seriálových a filmových rolí. Ale pořád jsem se nenaučila vařit – to je asi to jediné, co mi zůstalo :-).


Proč jste přijala nabídku účinkovat v této show? Nevypadá to, že byste toho měla málo…

To určitě ne, ale já jsem Zlatou masku znala, sledovala jsem ji na internetu a strašně se mi to líbilo. Takže nabídku jsem ihned přijala, a co mne nejvíc zajímalo, tak zda jsem v té své branži dost dlouho na to, abych už byla zapamatovatelná a podle hlasu mne někdo poznal. Konkrétně zda mne pozná některý ze slavných detektivů Zlaté masky, což se stalo, takže jsem spokojená.


Jak jste se na tuto show připravovala?

Samozřejmě jsem trénovala písničky – s tou první, Vyznanie od Mariky Gombitové, mi pomáhala maminka, protože je Slovenka, takže mi radila s výslovností. Jinak jsem se ale připravovala hlavně pohybově – v masce je poměrně složitý pohyb, takže kdykoli jsem měla chviličku, třeba i v šatně, nacvičovala jsem si právě pohyb. Místo mikrofonu jsem měla v ruce telefon a tak… :-)


Na Vás vůbec nebylo vidět, že by Vás kostým nějak omezoval. Vy jste v něm poskakovala, otáčela se na místě a pohybovala se v něm tak, že to vůbec nevypadalo, že byste měla jakýkoli problém.

Zvládnout se dá všechno, ale jde o to, že kostým byl hodně těžký, přestože kostyméři udělali vše pro to, aby se nám v něm pohybovalo co nejlépe. Kostým je vycpaný, maska je těžká, bolí z ní hlava a nedá se v ní dýchat. Ale snažila jsem se na pódiu něco dělat, aby nebyla nuda a diváky to bavilo.


Co je podle Vás na soutěži hezké?

Nejvíc napínavá je podle mne ta anonymita, že opravdu nikdo neví, kdo se pod maskami skrývá. To mě hrozně bavilo.


Myslíte, že se to povede utajit až do konce?

V to doufám. Protože kdyby se to nepovedlo, ztratila by show své kouzlo a svůj efekt.


Zlatá maska se v Česku a na Slovensku vysílá poprvé, jak myslíte, že ji diváci přijmou?

Věřím, že skvěle, protože Češi i Slováci jsou hraví a mají rádi zábavné show – a já jsem jedním z nich, taky to mám hrozně ráda. Navíc myslím, že Zlatá maska je spravedlivá, nikdo nepreferuje někoho jen pro to, že je to jeho oblíbenec.


Ano, to řekla tuším Celeste Buckingham, že tady je to o zpěvu, ne o tvářích…

To je přesně ono. A protože já jsem vypadla po dvou kolech, evidentně musím svůj zpěv ještě hodně zlepšit :-).


Přijala byste roli detektiva?

Určitě ano, ale bojím se, že tolik neznám slovenské osobnosti, a že bych je tedy nemusela uhodnout.


Na co jste si musela dávat pozor? Kamuflovala jste něco?

Měnila jsem trochu chůzi. A také mám specifická gesta, když zpívám výšky, ale to jsem tady ani kvůli masce dělat nemohla. Nicméně lidé, kteří mě znají z koncertů, mě stejně asi mohli trochu poznat.


Co Vás nyní čeká?

Stále točím Slunečnou, která má veliký úspěch a těší mě to, stále také účinkuji v karlínském divadle v muzikálech, a hlavně si užívám čas se svým synem, to je úplně nejlepší.


Co byste popřála show Zlatá maska?

Aby měla úspěch a lidem se líbila, bavili se a užili si to.


Zlatá maska – rozhovor detektiv Marta Jandová

Slyšela jste už někdy dřív o show Zlatá maska?¨

Ano, slyšela. Mám kapelu v Německu a loni jsme při turné, kdy v Německu zrovna běželo velké finále, tuto show všichni sledovali. Moc se mi to líbilo, a hlavně také vyhrál můj kamarád. Takže nabídku být detektivem jsem přijala opravdu ráda a hrozně se mi líbí odvaha a nápad TV Prima a JOJ, že chtějí tuto zábavu přinést i našim divákům.


Co myslíte, že je na účinkování v maskách nejtěžší? Zpěv, tanec, nebo choreografie?

Podle mne vůbec není legrace jenom na sobě mít samotnou tu masku, je to hrozně těžké na hlavě. A když si představím, že jsem do toho všeho zabalená, a ještě mám zpívat a dýchat si při zpěvu na svůj vlastní obličej, tak to vidím jako nejhorší. Choreografie už je podle mne vedlejší.


Když byste si mohla vybrat – jaká maska byste chtěla být?

Určitě jednorožec. Už jenom proto, že moje dcera, stejně jako všechny ostatní holčičky v tomto století, jednorožce miluje. Takže já bych byla určitě jednorožec. Nebo ještě pejsek, ten mi byl taky moc blízký, i toho bych si klidně vzala.


A kterou z masek byste si naopak nevybrala?

Asi ufona, přestože mám vesmír a hvězdy ráda, a dokonce jsme s manželem chodili do hvězdárny, kde nás vyučoval jeden slavný český astronom. Ale ufon se mi asi líbil nejmíň.


Vzala byste si nějakou masku s sebou na pódium při svých koncertech?

Páv má hezké světelné efekty, ale jinak já jsem spíš na zvířátka, co mají čtyři nohy, takže zase končím u jednorožce a pejska – doma mám tři, tak bych si přibrala čtvrtého.


Podle čeho poznáte, kdo se ukrývá pod maskou? Podle pohybu, nebo podle zpěvu?

Určitě podle obojího – myslím, že mám takovou tu ženskou intuici, takže na 95 % poznám, kdo se dnes před námi v maskách objeví :-).


Jste porotkyně i show Česko Slovensko má talent. V čem je podle Vás Zlatá maska jiná?

Co obě show spojuje, je obrovská legrace. V Talentu jsme ale zvědaví na to, co kdo předvede, co zajímavého nám ukáže. Tady jde ve všech případech o lidi ze showbyznysu, a jde jen o to je poznat – čili je zde ta obrovská zvědavost, hravost a hádání, kdo se nám nakonec v každé masce ukáže. Je to napínavé a bojím se, abych si neokousala všechny nehty. Také jsem už vyzvídala, ale nikdo mi nechtěl nic říct a nikdo mi nic neprozradil :-). Ale to nevadí, já je stejně poznám. Nebo si počkám na finále. Co se mi pak ještě líbilo, tak že ve Zlaté masce sedíme nahoře nad publikem, připadala jsem si jako římský král.


Když byste za rok dostala nabídku být jednou z masek, přijala byste ji?

Pokud bych měla čas, tak asi ano, já mám takovýhle blbosti ráda.


Vy jste byla v rámci detektivů hostující guest star, jaké to bylo?

Strašně moc jsem si to užila – bylo to mé jediné natáčení ve Zlaté masce a užila jsem si to od začátku až do konce. Přeji i divákům, aby se stejně jako já bavili u televizních obrazovek.


Nejbláznivější show v Česku!


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 21. 9. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28456/zlata-maska-dozpival-jednorozec/