Česká televize dnes finálně přejde na DVB-T2, přelaďují se poslední dva vysílače ve Zlínském kraji
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 30.09.2020

Poslední dva vysílače v České republice vypnou minutu před dnešní půlnocí stávající síť DVB-T pro programy České televize. Zlín – Tlustá hora a Valašské Klobouky – Ploštiny budou od zítřka vysílat již jen v novém standardu v DVB-T2.


Nejpozději dnes musí diváci přijímající televizní signál pomocí antény přeladit na nový vysílací standard DVB-T2. Současné pozemní vysílání na platformě DVB-T se totiž minutu před půlnocí na vysílačích Zlín – Tlustá hora a Valašské Klobouky – Ploštiny vypne. Diváky, kterých se změna týká, upozorňuje na nutnost změny piktogram v pravém horním rohu obrazovek.

Změna vysílacího standardu se v tomto termínu týká i dalších tří dokrývačů. Konkrétně to jsou Brumov–Bylnice – hrad, Halenkov – Halenkov 631 a Luhačovice – ulice Branka. Postupné vypínání standardu DVB-T bylo zahájeno v listopadu 2019. Vysílání multiplexu 21, jehož součástí jsou programy České televize, na DVB-T bude ukončeno zítra, 30. září 2020. Přechod na nový signál je celoevropským procesem, během kterého se část televizního pásma uvolňuje pro potřeby mobilních operátorů.

Pomoc s přeladěním nabízí divácké centrum České televize, a to na telefonním čísle 2 6113 6113 nebo na e-mailu info@ceskatelevize.cz. Podrobné informace jsou k dispozici také na webu www.digict.cz.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 30. 9. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28488/ceska-televize-dnes-finalne-prejde-na-dvb-t2-preladuji-se-posledni-dva-vysilace-ve-zlinskem-kraji/