Show Jana Krause – 7. 10. 2020
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.10.2020

Pěvecký pár Hana Zagorová a Štefan Margita, bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a youtuber Daniel Vávra se představí v Show Jana Krause. Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 7. října ve 21.35 hod. na Primě.


Hana Zagorová a Štefan Margita – zpěváci, které není třeba představovat. „Teď jde o to učit se duety, abychom brzy mohli začít natáčet desku, která k turné vyjde. Až se všechno naučíme, teprve pak si budeme říkat, jak si to kdo z nás představuje. To už je normální práce,“ popsala v březnu první hudební spolupráci s manželem Štefanem Margitou Hana Zagorová. Jenže vzápětí jejich první společné turné, které mělo právě v této době ve velkých českých halách probíhat, překazil koronavirus. Slavná dvojice tak „aspoň“ natočila album Konečně společně, které představí písní v Show Jana Krause. Vznik první společné desky ale určitě rozhodně není to jediné, o čem bude pár, jehož manželství trvá již sedmadvacet let, v SJK mluvit. „Helena Růžičková mi kdysi řekla, že pravou lásku potkám až v šestačtyřiceti letech. To mě šokovalo a upřímně – žádnou radost jsem z té předpovědi neměla. Čekat tak dlouho? Ale Helenka měla naprostou pravdu. Když mi bylo čtyřicet šest, potkala jsem Štefana. A od té doby jsem naprosto šťastná, je to muž mého života.“ To je jen jedna z množství historek, které Hana Zagorová s oblibou vypravuje. Jak známo z médií, paní Zagorová i pan Margita prodělali covid-19 a SJK bude jejich prvním veřejným vystoupením po nemoci.


Adam Vojtěch – poslanec a bývalý ministr zdravotnictví, kterým byl ve vyhrocené době, když na jaře „provedl“ Česko koronavirovou karanténou. Po necelých třech letech se však Adam Vojtěch rozhodl 21. září rezignovat. V souvislosti se složením funkce uvedl, že demisí chce vytvořit prostor pro řešení epidemie koronaviru, která v posledních dnech opět nabyla na závažnosti. „I když ve mně byly pocity smutku a také jsem uronil pár slz, takový je život a taková je politika. Nakonec převáží úleva a pozitivní pocit z vykonané práce,“ řekl Vojtěch, který nadále zůstává poslancem. Po odchodu z ministerstva se kromě jiného těší, že snad bude mít čas i na jiné věci: „Určitě je v plánu i založení rodiny. Na to doteď skutečně nebyly úplně myšlenky.“


Daniel Vávra – tvůrce kultovních videoher a youtuber. Odmalička se zajímal o informační technologie, kreslil komiksy a fotografoval. Poté, co Daniel Vávra vystudoval Střední uměleckou školu v Turnově, pracoval jako grafik a umělecký kovář. Do oblasti počítačových her pronikl nejprve jako novinář a recenzent, aby se v něm následně proslavil jako sám tvůrce celosvětových herních hitů Mafia a Kingdom Come pod hlavičkou Warhorse Studios, které spoluzaložil. Jako by mu ale úspěch nestačil – poslední měsíce přidává Dan Vávra každou sobotu na YouTube nový díl pořadu Jáma Pekel. Počty zhlédnutí jdou do statisíců. „Už delší dobu jsem měl pocit, že tady něco podobného chybí. Všichni mě přesvědčovali, že české obecenstvo pro tohle není, že Češi se rádi dívají na hlouposti a nabídka odpovídá poptávce. Neměl jsem ale ten pocit. První dvě videa věnovaná koronaviru byla ode mne dost troufalá, nejsem epidemiolog. Ale v úvodním chaosu, kdy každý tvrdil něco úplně jiného, jsem se na týden ponořil do dostupných informací a pak ve videích shrnul, co jsem se dozvěděl. Bál jsem se, že budu za úplného blbce, a tak mě šokovalo, když první video mělo sto tisíc zhlédnutí. Já čekal tak pět.“ Vávra začal svou YouTube kariéru neotřelým pohledem na koronavirus, nyní se již věnuje obecnějším tématům: ekologii, svobodě slova na internetu či politické korektnosti.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 7. října ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28503/show-jana-krause-7-10-2020/