Priamy prenos z 97. ročníka Medzinárodného maratónu mieru sa po dohode s organizátorom neuskutoční
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 04.10.2020
RTVS ponúkne divákom dokument z podujatia. RTVS každý rok prináša divákom priamy prenos z jedného z najvýznamnejších atletických podujatí na Slovensku - Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. 97. ročník podujatia sa však v dôsledku opatrení proti ďalšiemu šíreniu koronavírusu bude konať v obmedzenom režime a RTVS ho divákom následne priblíži prostredníctvom dokumentu.


Branislav Koniar, riaditeľ Medzinárodného maratónu mieru, objasňuje: „Z dôvodu operatívnych zmien v rámci opatrení v týždni konania maratónu bolo pre nás nemožné garantovať medzinárodnú účasť, ktorá by, tak ako doteraz každoročne, zabezpečila vysokú športovú úroveň maratónu. Takisto z pochopiteľných dôvodov nie je možné organizovať masové podujatia a ostatné roky účasť na Medzinárodnom maratóne mieru prekračovala hranicu 10 000 bežcov. Na základe týchto skutočností sme sa rozhodli tento rok koncentrovať predovšetkým na udržanie kontinuity najstaršieho európskeho maratónu. Rozhodnutie nevysielať tohtoročnú edíciu naživo, ktoré sme urobili spoločne s RTVS, sa nerodilo ľahko, ale tento krok sme urobili v pevnej viere, že na budúci rok sa Medzinárodný maratón mieru opäť vráti na obrazovky RTVS v rozsahu a forme, ktorá mu prináleží."

„Medzinárodný maratón mieru vnímame v RTVS nielen ako športovú, ale aj ako spoločenskú udalosť. Už v minulom roku sme mu venovali priestor na televíznom okruhu Jednotky, v rámci niekoľkohodinového priameho prenosu. Na obrazovkách RTVS dostáva toto podujatie priestor spojený s propagáciou mesta Košice, našej krajiny a samozrejme profesionálneho aj amatérskeho športu. Žiaľ, v súvislosti s aktuálnou situáciou nie je možné toto podujatie reálne zorganizovať v tradičnom masovom rozmere s patričnou emóciou, a preto sme sa po dohode s organizátorom dohodli, že priamy prenos sa na obrazovkách tento rok neobjaví. Téme sa však budeme venovať na spravodajskej úrovni a divákom tiež ponúkneme polhodinový špeciálny dokument z podujatia. Pevne veríme, že v budúcom roku sa Medzinárodný maratón mieru opäť vráti na obrazovky RTVS," vyjadril sa riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.


Bratislava, 3. október 2020, Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28505/priamy-prenos-z-97-rocnika-medzinarodneho-maratonu-mieru-sa-po-dohode-s-organizatorom-neuskutocni/