RTVS počas októbra rozširuje vysielanie bohoslužieb v rozhlase a televízii
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.cz Přidané: 07.10.2020
V rozhlasovom a televíznom vysielaní RTVS pribudnú počas októbra ďalšie bohoslužby. RTVS prinesie mimoriadne bohoslužby v pondelok až v piatok na Rádiu Regina Západ, Stred a Východ a počas víkendov na televíznej Jednotke, Dvojke alebo Trojke. Vyplýva to z Memoranda o porozumení medzi verejnoprávnym vysielateľom, Konferenciou biskupov Slovenska a Ekumenickou radou cirkví v SR.


V súvislosti s obmedzeniami týkajúcimi sa bohoslužieb sú už v októbrovom vysielaní Dvojky a Trojky zaradené mimoriadne bohoslužby. Diváci si môžu pozrieť prenosy bohoslužieb v sobotu večer o 18.00 h. na Trojke a v nedeľu dopoludnia na Dvojke.

V rozhlasovom vysielaní, popri doterajších nedeľných prenosoch, ponúkne Rádio Regina na všetkých svojich okruhoch mimoriadne bohoslužby od pondelka do piatku podvečer od 17.30 h. V pondelok, utorok a vo štvrtok to budú rímskokatolícke bohoslužby, v stredu evanjelické služby Božie a v piatok sa už od 17.20 bude striedať gréckokatolícka a pravoslávna liturgia.

RTVS tak znova celoplošne sprostredkuje duchovnú službu, ktorej dostupnosť je v súčasnosti obmedzená. „RTVS ako verejnoprávny vysielateľ musí reagovať na spoločenskú situáciu a požiadavky koncesionárov. V rámci vysielania pravidelne prinášame veriacim bohoslužby a náboženské magazíny Orientácie a Televízny posol. V rámci špecifickej programovej štruktúry počas štátnych sviatkov vždy pripravujeme špeciálne vysielanie s náboženským a duchovným charakterom. V aktuálnej situácii sme opätovne, ako počas prvej vlny pandémie na jar, pristúpili k rozšíreniu vysielania bohoslužieb pre veriacich, ktorí sa obradov nemôžu z dôvodu celoplošných obmedzení zúčastniť osobne," objasňuje generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.


Bratislava, 6. október 2020, Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28510/rtvs-pocas-oktobra-rozsiruje-vysielanie-bohosluzieb-v-rozhlase-a-televizii/