První závod SP v alpském lyžování v Söldenu – zimní sezona na Eurosportu startuje
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 13.10.2020
Víkend 17. a 18. října patří alpským lyžařům. Na trať obřího slalomu se v rakouském Söldenu postaví ženská i mužská světová lyžařská špička. Od poloviny října po celou zimní sezonu se Eurosport – stejně jako v minulých letech – stává povinnou destinací pro fanoušky alpského lyžování. A čeští i slovenští diváci se mají na co těšit.


Bude v blížící se sezóně Ester Ledecká ještě lepší než v té minulé? Dokáže se Petra Vlhová ještě více přiblížit Mikaele Shiffrinové a ohrozit její celkové prvenství ve světovém poháru? To jsou otázky, které se nepochybně honí hlavou českým a slovenským fanouškům.

Světový pohár v alpském lyžování je každoročně zážitkem i pro zkušeného hlavního lyžařského komentátora Eurosportu Dominika Kárníka: „Letošní sezóna bude testem nejen pro samotné lyžařky a lyžaře, ale pro všechny, kteří máme bílý sport rádi. Pokud se sezóna odehraje bez přerušení pandemií, můžeme očekávat v obou kategoriích velmi vyrovnané souboje o celkové pořadí. Mikaela Shiffrinová proti Petře Vlhové, toto soupeření slibuje lyžařskou lahůdku nejvyšší kvality. Slovenské fanoušky bude nepochybně zvedat z křesel. V loňské sezóně Petra Vlhová ukázala, že zařazení rychlostních disciplín do jejího programu nebude žádný problém a dokázala bodovat i tam, kde byl bodový přírůstek v minulosti utopií. Mikaela Shiffrinová ukončila loni kvůli smrti otce sezónu předčasně, ale letos bude zase dychtivá po úspěchu. Ovšem nezapomínejme na Federicu Brignoneovou, která jim opět bude silnou soupeřkou. Z českého pohledu se samozřejmě nejvíce očekává od Ester Ledecké. Je však otázkou, co s její přípravou udělal výpadek soustředění v Jižní Americe. Do Chile a Argentiny nicméně neodcestovaly ani další týmy, a tak podmínky v přípravě na evropských ledovcích byly pro všechny lyžařky stejné.

Velký boj se očekává také mezi muži. Favoritů je nezvykle hodně i když sjezdaři to nebudou mít vzhledem k výpadku amerického turné v listopadu a prosinci vůbec jednoduché. Dost možná bude slavit úspěch všestrannost. Techničtí závodníci budou muset zkoušet bodovat v rychlostkách, a obráceně, sjezdaři sbírat body v obřích slalomech nebo dokonce ve slalo-mech. Letos bude každý bod nesmírně cenný, ale možná ještě cennější bude, když se dostaneme až k březnovému finále světového poháru.“



Nuže, nechte se vtáhnout do lyžařského dění a užívejte si společně s Eurosportem po šest měsíců Světový pohár v alpském lyžování. A nejen… Diváci Eurosportu si mohou užívat i dalších populárních zimních sportů po celou zimu – celkově tisíce a tisíce hodin živého vysílání.


17. října

Eurosport 2 - 09:50 hod. obří slalom žen, 1. kolo
Eurosport 2 - 12:45 hod. obří slalom žen, 2. kolo


18. října

Eurosport 2 - 10:00 hod. obří slalom mužů, 1. kolo
Eurosport 2 - 13:00 hod. obří slalom mužů, 2. kolo


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ a Eurosport CZ, 12. 10. 2020; foto: Getty Images

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28530/prvni-zavod-sp-v-alpskem-lyzovani-v-soldenu-zimni-sezona-na-eurosportu-startuje/