Amatérski pekári a cukrári majú poslednú šancu prihlásiť sa do novej šou RTVS Pečie celé Slovensko
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 26.12.2020
Amatérske pekárky a pekári, cukrárky a cukrári a všetci, ktorí chcú predviesť svoje umenie majú poslednú šancu prihlásiť sa do pripravovanej televíznej šou RTVS Pečie celé Slovensko. Registrácia na webovej stránke www.pecieceleslovensko.sk bude otvorená len do konca roka.


Celosvetovo obľúbená šou si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta a v minulom roku si svoje sily v súťaži zmerali aj amatérski pekári a cukrári v Českej republike, kde si finále nenechalo ujsť viac ako 1,7 milióna divákov. V budúcom roku prinesie šou Pečie celé Slovensko v slovenskej premiére na obrazovky Jednotky RTVS, pričom v týchto dňoch prebieha registrácia súťažiacich, ktorí chcú predviesť svoje pekárske umenie a ukázať lásku k pečeniu. Do súťaže sa môžu prihlásiť všetci milovníci pekárstva a cukrárstva starší ako 16 rokov, ktorí sa tomuto remeslu nevenujú profesionálne.

Ak by ste si mysleli, že šou je určená len pre šikovné gazdinky, určite vás prekvapí veľký úspech mužov, ktorí zvíťazili vo viacerých krajinách sveta. Tohtoročným víťazom jedenástej britskej série The Great British Bake Off sa stal len dvadsaťročný študent z Edinburgu Peter Sawkins. Stal sa zároveň najmladším finalistom a víťazom súťaže v jej histórii.

Sawkins sa začal zaujímať o pečenie prvýkrát keď mal 12 rokov po vzhliadnutí tretej série šou The Great British Bake Off. Hrá bedminton a od roku 2012 sa zúčastňoval aj národných súťaží. Je tiež prezidentom bedmintonového klubu na univerzite v Edinburghu, kde študuje účtovníctvo a financie.

Ak teda máte vo svojom okolí kamarátku, kamaráta, kolegyňu, kolegu alebo člena rodiny, pre ktorého je pečenie koníčkom, môžete mu pomôcť upiecť si svoj sladký sen. Všetky informácie o súťaži spolu s registračným dotazníkom nájdete na www.pecieceleslovensko.sk.


Rozhlas a televízia Slovenska




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28671/amaterski-pekari-a-cukrari-maju-poslednu-sancu-prihlasit-sa-do-novej-sou-rtvs-pecie-cele-slovensko/