Startuje Turné čtyř můstků
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 28.12.2020

Skokanská tradice - Turné čtyř můstků, startuje na Eurosportu dnes, 28. prosince v 16:15 hod. kvalifikací na Schattenbergschanze v německém Oberstdorfu.



Turné čtyř můstků, to je téměř 70 let tradice. A je to již dlouhá řada let, kdy český skokan vystoupil po některém závodě na nejvyšší stupeň – Jakub Janda v sezoně 2005-06 v Garmisch-Partenkirchenu a poté se společně s Jannem Ahonenem dělil i o celkové prvenství. Současnost českého skoku je ovšem smutnější a nedává českým fanouškům naděje na podobné umístění. Letošního čtyřdílného seriálu se zúčastní tři čeští skokani – Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek.

Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen – čtyři proslulá skokanská jména. V minulé sezoně vyhrál v Oberstdorfu Japonec Rjoju Kobajaši a bylo to jeho páté vítězství v závodech Turné za sebou, protože triumfoval ve všech čtyřech závodech předcházející sezony. Rjoju Kobajaši ovšem na své úspěchy nenavázal, v dalších závodech loni dvakrát vyhrál Nor Marius Lindvik a poté Polák Dawid Kubacki, který se stal celkovým vítězem ročníku. Bylo to již třetí polské prvenství v posledních čtyřech letech.

Stejně jako mnohé ostatní závody současnosti přijde Turné čtyř můstků o svou úžasnou fanouškovskou atmosféru, vzhledem ke zdravotní situaci v Evropě se bude konat bez diváků.

Jaké bude Turné čtyř můstků a jak se bude dařit české reprezentaci, sledujte na Eurosportu. Vysílání lze sledovat i na internetovém přehrávači Eurosport Player, na všech platformách, kdykoli a kdekoli, živě nebo na vyžádání. Diváky Eurosportu bude závody provádět stejně jako v minulých letech zkušený komentátor Radek Barkman.


Eurosport CZ, 27. 12. 2020; foto: Kamil Stoch v Oberstdorfu, 3. 2. 2017, Image credit: AFP.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28673/startuje-turne-ctyr-mustku/