Zpravodajská ČT24 zpřehledňuje zpravodajský servis, nasazuje novou grafiku
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 02.01.2021

S cílem ještě více zpřehlednit zpravodajský servis a zdůraznit klíčové informace nasazuje zpravodajský kanál ČT24 od pátku 1. ledna modernější úpravu stávající vizuální podoby kontinuálního vysílání. V tom se pozmění titulkové lišty, znělky a některé další vysílací prvky.


Česká televize s modernizací stávající grafiky přichází v momentě, kdy mohou všichni diváci po přechodu na nový vysílací standard DVB-T2 přijímat všech sedm českotelevizních programů ve vysokém rozlišení.

Odlehčená vizuální identita, jež vychází z původního designu představeného před sedmi lety, se ve vysílání zpravodajského kanálu objeví poprvé v pátek 1. ledna při vysílání novoročních zpráv v osm hodin ráno.

Nejviditelnější změny představuje prosvětlení grafiky a změna písma v hlavní titulkové liště a ve znělkách. Spodní lišty se navíc nově protáhnou do celé šíře obrazu. Vývojem prošla i pohybová grafika pracující s inovovaným 3D modelem pro ČT24 typické zeměkoule nebo hudba znělek Studia ČT24, Zpráv ČT24 a Mimořádných zpráv.


Tiskové oddělení České televize, 31. 12. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28683/zpravodajska-ct24-zprehlednuje-zpravodajsky-servis-nasazuje-novou-grafiku/