Eurosport startuje golfové vysílání PGA Tour
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 08.01.2021
Před Eurosportem a jeho diváky je významný golfový rok. Partnerství s PGA Tour nabídne v průběhu roku až 43 týdnů živého golfového vysílání v České republice a na Slovensku. Golfové vysílání Eurosportu prohlubuje dlouhodobé partnerství Discovery a PGA Tour. PGA Tour na Eurosportu 2 vždy od čtvrtka do neděle, denně až 4 hodiny živě. Začínáme v noci ze čtvrtka na pátek pozvánkovým turnajem Sentry Tournament of Champions.


Na vysílání se těší i golfový komentátor Dominik Kárník: „Turnaj šampiónů na začátku roku je zárukou špičkového golfu. Na nádherném havajském hřišti Plantation Course v resortu Kapalua se potkají nejen zkušení mnohonásobní šampióni PGA Tour, ale představí se také dravé mládí a stoupající rodící se hvězdy. Letošní ročník i díky rekordně početné účasti slibuje luxusní čtyřkolový zážitek. Vzhledem k tomu, že Havaj patří mezi nejlepší golfové destinace a hřiště Plantation Course mezi nejzajímavější v kalendáři, je Turnaj šampiónů ideálním startem, jak začít na Eurosportu sledovat golf.“

Prvenství v Tournament of Champions obhajuje Američan Justin Thomas, který se stal vítězem turnaje po třech letech již podruhé. Přestože na posledních třech jamkách ztratil náskok dvou ran, rozhodl o svém triumfu v dramatickém rozstřelu, v němž byl úspěšnější než jeho krajané Patrick Reed a Xander Schauffele. Bývalí vítězové Dustin Johnson, Patrick Reed, Justin Thomas, Sergio Garcia a Xander Schauffele potvrdili, že budou startovat na Turnaji šampiónů, ve startovním poli plném předních golfových hvězd budou i Bryson DeChambeau, Collin Morikawa, Jon Rahm, Patrick Cantlay a Tyrrell Hatton.

Vzhledem ke zdravotní situaci, která poznamenala rok 2020, jsou na Tournament of Champions pozváni nejen vítězové loňských turnajů PGA Tour, ale také dalších 17 hráčů, kteří startovali na Tour Championship v závěru loňského roku.

Havajské ostrovy se v posledních desetiletích proměnily v lukrativní golfovou destinaci, kde bylo založeno množství hřišť a kam se létá za golfem. Hřiště Plantation Course v resortu Kapalua na druhém největším havajském ostrově Maui bylo založeno v roce 1991, má délku 7596 yardů a par 73. Bylo vybudováno podle projektu věhlasné dvojice Bill Coore a Ben Crenshaw. Je to fascinující hřiště s nádhernými výhledy na oceán, zvlněné až kopcovité a plné záludných překážek.

Živé vysílání Sentry Tournament of Champions odstartuje vzhledem k časovému posunu v nočních hodinách ze čtvrtka na pátek, přesně 7. ledna ve 24:00 na programu Eurosport 2. Až do neděle nabídne Eurosport svým divákům denně čtyři hodiny živého vysílání, o víkendu již od 22:00. Celkem 16 hodin špičkového golfu, komentují Dominik Kárník a Alan Babický.

A hned za týden opět od čtvrtka do neděle další turnaj Sony Open, znovu na Havaji. Diváci si tak zároveň s golfem užijí i úchvatnou přírodu Havajských ostrovů, jednoho z nejatraktivnějších koutů planety.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ a Eurosport CZ, 7. 1. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28698/eurosport-startuje-golfove-vysilani-pga-tour/