ANTIK Telecom uzavřel dlouhodobou dohodu se skupinou Discovery
Autor: Media:list/Discovery , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 12.01.2021
10 kvalitních televizních programů je obsahem nové dohody mezi slovenským operátorem ANTIK Telecom a skupinou Discovery. Mediální skupina také poskytne obsah do videopůjčovny Antik KINO. Ukázkou vzájemné spolupráce na poli TV inovací bylo už před pár lety exkluzivní uvedení programu v UHD kvalitě – Eurosport 4K se živými tenisovými přenosy z Roland Garros.


S ohledem na zvýšenou sledovanost ANTIK Telecom potvrdil udržení atraktivního HD obsahu ve svém portfoliu podpisem dlouhodobé smlouvy se skupinou Discovery. Mezi sportovní a dokumentární stanice, které budou zákazníkům operátora i nadále k dispozici, jsou Discovery Channel HD, Animal Planet HD, TLC, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, DTX HD, ID HD, Discovery Science HD, Travel Channel HD a Food Network HD. Společnost Discovery dodá také obsah do video půjčovny Antik KINO. Zábavný a vzdělávací obsah bude k dispozici přes optickou síť operátora, přes mobilní internet, set-top boxy, interaktivní TV a přes službu AntikSat.

„Těší nás, že našim klientům můžeme i nadále nabízet atraktivní programy a že se ponecháním sportovních a dokumentárních kanálů můžeme odlišit na vysoce konkurenčním trhu,“ vysvětluje Vlastimil Lakatoš, manažer TV služeb ANTIK Telecom. „Součástí nabídky bude také rozsáhlý obsah z produkce Discovery ve videopůjčovně Antik KINO. V roce 2021 chystáme ještě minimálně jednu atraktivní novinku, kterou, jak věřím, potěšíme naše příznivce.“

Lucie Bayer, Senior Manager Distribution & Business Development v Discovery CEEMCA, uvedla: „Spolupráce s ANTIK Telecom pro nás vždy byla smysluplná nejen pro efektivnost v doručování nejlepšího obsahu svým klientům, ale také díky spolupráci na inovacích, kterou jsme před pár lety demonstrovali během pilotního vysílání Roland Garros ve 4K rozlišení. Jsme rádi, že si zákazníci ANTIKU budou moct i nadále vychutnávat své oblíbené a unikátní pořady na Eurosportu, jako jsou cyklistické Grand Tours, tenisové grandslamy nebo nejbližší Letní olympijské hry v Tokiu. Těšíme se na další spolupráci a možnost předvést ještě více inovací, které společně divákům přineseme.“

Všechny uvedené programy kromě jednoho jsou poskytovány v HD kvalitě, přičemž ANTIK Telecom oznámil svou strategii přinášet svým klientům atraktivní obsah ve velmi vysokém rozlišení (UHD/4K), které bude na trhu k dispozici. Ve spolupráci s Discovery Inc. se tak například stalo v případě živého přenosu z tenisového turnaje Roland Garros v roce 2018, které Antik jako jediný slovenský operátor vysílal v UHD kvalitě prostřednictvím programu Eurosport 4K.


O společnosti Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je globální lídr v zábavě inspirované reálným životem, který poskytuje služby zájmově orientovaným divákům po celém světě a nabízí jim obsah, který inspiruje, informuje a baví. Discovery dodává každý rok více než 8 000 hodin originálního programu a vede v kategorii velice oblíbených obsahových žánrů ve světě. Discovery je dostupný ve 220 zemích a teritoriích a téměř v 50 jazycích, je inovátorem platforem a k divákům se dostává na všech typech obrazovek, včetně produktů TV Everywhere, jako je např. portfolio aplikací GO; direct-to-consumer streamovací služby, např. Eurosport Player a MotorTrend OnDemand; digital-first a společenský obsah od Group Nine Media a strategická aliance s PGA TOUR pro vytvoření mezinárodního domova pro golf. Portfolio prémiových značek společnosti Discovery zahrnuje Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet a Science Channel a patří k nim i OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe a Eurosport, přední poskytovatel kvalitních, lokálně oblíbených sportů a Home of the Olympic Games across Europe.

ANTIK Telecom je největším poskytovatelem gigabitového internetu a služeb sdílené ekonomiky na Slovensku. Ve třech desítkách a více než 150 obcích po celém Slovensku provozuje vlastní síť, jejímž prostřednictvím poskytuje telekomunikační služby – optické a bezdrátové připojení k internetu, volání, satelitní a internetovou televizi pro 90 000 zákazníků. V šesti městech poskytuje zároveň služby bikesharingu, v Košicích také sdílení e-motorek a powerbanksharingu. Laboratoř společnosti ANTIK Telecom se zaobírá výzkumem a vývojem technologií pro digitální zpracování obrazu a zařízení internetu věcí. Sesterská společnost ANTIK Technology se se svou produkční základnou v Asii věnuje vývoji, výrobě a distribuci hi-tech zařízení pro digitální televizi, smart homes a smart cities, které využívají operátoři, hotely a města na pěti kontinentech.


Michaela Celárková, Media:list, 11. 1. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28706/antik-telecom-uzavrel-dlouhodobou-dohodu-se-skupinou-discovery/