Babylon Berlín: Nejdražší německý seriál všech dob
Autor: CHILLICOM/Epic Drama , e-mail: info@epicdrama.cz Přidané: 25.01.2021
Na televizní obrazovky se dostává třetí série nejdražšího německého seriálu všech dob s názvem Babylon Berlín. Seriál popisuje dramatická léta Výmarské republiky konce 20. let 20. století, kdy se kvůli krachu burzy hroutí ekonomika. Čeští diváci si třetí sérii Babylonu Berlin mohou užít na televizním kanálu Epic Drama, a to od 28. ledna ve 21:00 hod.


Ambiciózní seriál od svého uvedení stihl posbírat množství mezinárodních ocenění a dočkal se i pozitivního přijetí ze strany kritiky. Za seriálem stojí producent Stefan Arndt, kterému s režií, scénářem i uvedením na trh v Německu a přibližně 100 dalších zemích světa výrazně pomohl Tom Tykwer. První dvě série byly mimochodem natáčeny současně a jen v Německu je vidělo 8,5 milionu diváků.

Na konci 20. let byl Berlín jedním z nejmodernějších měst světa, jenže kvůli překotnému vývoji jeho sláva rychle upadala a výsledkem byl bohužel vznik Třetí říše. Přesto mělo město atmosféru, kterou se podařilo skvěle zachytit právě v zmíněném seriálu Babylon Berlín. Vzhledem k velkorysému rozpočtu 40 milionů eur (který se v průběhu natáčení postupně nafoukl na 55 milionů) si tvůrci mohli dovolit zaplatit si pomoc mnohých expertů, třeba včetně učitele tehdy populárního tance, charlestonu.

Hlavními hrdiny jsou tedy Charlotte Ritterová, kterou ztvárňuje Liv Lisa Fries, a inspektor Rath, kterého si zase zahrál Volker Bruch. Zajímavý byl také styl natáčení seriálu. Každý díl měli na starosti tři režiséři, z nichž každý natáčel v jednu chvíli v jiné lokaci. Finální produkt v podobě hotového dílu pak vznikl až ve střižně. Celkově byl seriál natáčen na 300 lokacích za účasti 150 postav, které v průběhu řeknou aspoň jednu větu, a dalšími 5 tisíci komparzisty, kteří se v seriálu alespoň mihnou. Třetí sezóna seriálu Babylon Berlín vznikla za 120 dní, ve kterých bylo natočeno jejích 12 epizod.

Konec 20. let zasáhl i svět filmu, ve kterém se částečně odehrává děj tohoto seriálu, a to hlavně tím, že na scénu přicházejí mluvené filmy, ukončující éru těch němých. Což mělo důsledky nejen pro Hollywood, ale také pro německé Studio Babelsberg, které tehdy patřilo k jeho největším konkurentům. Charlotte Ritterová a inspektor Ratha postupně v seriálu zjišťují, že podobně prohnilý jako je svět podsvětí, je i svět filmu.

Čeští diváci si třetí sérii Babylonu Berlin mohou užít na televizním kanálu Epic Drama, a to od 28. ledna ve 21:00 hod. Trailer: https://youtu.be/iGnYLmR4cMU.


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 25. 1. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28729/babylon-berlin-nejdrazsi-nemecky-serial-vsech-dob/