Přes dva miliony diváků: první epizoda Zločinů Velké Prahy se stala nejsledovanější seriálovou premiérou ČT za patnáct let
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 03.02.2021
Nedělní premiéru nového seriálu České televize Zločiny Velké Prahy si na programu ČT1 nenechalo ujít 2,026 milionu diváků starších patnácti let s podílem na publiku 43 %. Úvodní epizoda série se tak stala nejsledovanějším prvním dílem premiérového seriálu od roku 2006.


První díl historické krimisérie byl nejsledovanějším pořadem dne na všech televizích a zároveň druhým nejsledovanějším pořadem letošního ledna. Epizoda Dáma v studni zaujala zejména ženy starší pětačtyřiceti let a muže nad pětašedesát let. Sledovanost rostla také s dosaženým vzděláním.

Úspěch v aktuálním programu Jedničky České televize slaví rovněž premiérový seriál Kukačky. S průměrem 1,7 milionu diváků starších patnácti let a s podílem na publiku 37,21 % se jedná o nejsledovanější páteční seriál ČT posledních pěti let.

První měsíc v roce se vydařil nejen programu ČT1, který s podílem na publiku 24,59 % vykázal v prime time nejvyšší lednovou sledovanost od roku 2004, ale rovněž celé skupině ČT. S podílem 34,30 % dosáhla na nejvyšší lednový výkon v historii měření sledovanosti.

(Zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere, živá v TV + TS0-3 ke dni 1. 2. 2021)


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 1. 2. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28751/pres-dva-miliony-divaku-prvni-epizoda-zlocinu-velke-prahy-se-stala-nejsledovanejsi-serialovou-premierou-ct-za-patnact-let/