Španělská chřipka a 50 milionů obětí na Spektrum
Autor: PR.Konektor CZ/Spektrum , e-mail: info@prkonektor.cz Přidané: 03.02.2021
Placená televize Spektrum odvysílá ve čtvrtek 4. 2. ve 21:00 hod. premiéru dokumentárního filmu Španělská chřipka a 50 milionů obětí. Seznámíme se s příběhy vojáků, s nimiž se virus rozšířil na západní frontě i lékařů, kteří proti němu bojovali. Dokumentární film jako první odhaluje nové poznatky a důkazy o dramatickém úsilí o zastavení smrtící pandemie.


Španělská chřipka a 50 milionů obětí - 4. 2. ve 21:00 hod., 5. 2. ve 23:40 hod. a 7. 2. ve 22:05 hod.

Pandemie koronaviru už téměř rok ovládá naše životy. Mnoho nám vzala, ale zároveň nám otevřela cestu k tématům, která doposud stála na okraji naší pozornosti. Mezi taková témata se bezpochyby řadí pandemie tzv. španělské chřipky. Tato zdrcující nemoc se světem prohnala po konci první světové války v roce 1918. A za relativně krátkou dobu měla na svědomí úmrtí třetiny tehdejší světové populace, vyžádala si tak více obětí než obě světové války dohromady.

Poválečné období, které se mělo nést ve znamení úlevy a oslav velmi rychle získalo odlišnou dramatickou podobu.

Poznejte tuto mimořádnou kapitolu dějin zblízka díky dokumentárnímu filmu Španělská chřipka a 50 milionů obětí již ve čtvrtek 4. 2. 2021 na televizní stanici Spektrum. Seznámíte se s příběhy vojáků, s nimiž se virus rozšířil na západní frontě i lékařů, kteří proti němu bojovali. Dokumentární film jako první odhaluje nové poznatky a důkazy o dramatickém úsilí o zastavení smrtící pandemie.


Barbora Hrubá, Account Manager, PR.Konektor, 2. 2. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28752/spanelska-chripka-a-50-milionu-obeti-na-spektrum/