Víkend na Eurosportu: Tenis, MS v biatlonu a v alpském lyžování, golf a cyklistika
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 12.02.2021
Přežije český tenis první týden Australian Open? Vybojují Markéta Davidová a Ester Ledecká medaile na MS? Odpovědi na tyto otázky dá víkendové vysílání Eurosportu. Navíc startuje cyklistická silniční sezona a pokračuje bohaté golfové vysílání PGA.


Tenis

O víkendu vrcholí první týden Australian Open. Nejen Eurosport 1 a Eurosport 2 nabízejí rozsáhlý tenisový program. Internetový přehrávač Eurosport Player přináší fanouškům kompletní program dvouher AO ze všech kurtů, což znamená, že fanouškům českého tenisu, pokud chtějí, neunikne jediný zápas českých hráčů. Eurosport v loňském roce posílil své postavení špičkové destinace pro tenisové fanoušky v Evropě uzavřením čtyřleté dohody o vysílání Wimbledonu v letech 2020 až 2023. Diváci v České republice a na Slovensku tak letos mohou na Eurosportu sledovat všechny čtyři grandslamy.


Biatlon a alpské lyžování

Diváci se mají na co těšit také v zimních sportech. Ve středu odstartovalo MS v biatlonu. Eurosport je domovem zimních sportů včetně světového biatlonu, v průběhu roku vysílá kompletní program světového poháru. A svým divákům představí i všechny závody MS v biatlonu, které se koná ve slovinské Pokljuce. Největší českou nadějí je Markéta Davidová, desátá v celkovém pořadí SP.
MS v alpském lyžování se koná v italském zimním středisku Cortina d´Ampezzo. Na sjezdovku vyrazí i Ester Ledecká a komentátoři Eurosportu Dominik Kárník a Eva Kurfürstová doufají, že český medailový úspěch zažijeme, vždyť Ester Ledecká již patří ke stálicím předních příček v závodech světového poháru. České alpské lyžování čeká na medaili z MS od roku 2015, kdy skončila Šárka Strachová v Beaver Creeku třetí ve slalomu.


Golf

Eurosport a jeho diváci zažívají významný golfový rok. Partnerství s PGA Tour
nabídne v průběhu roku až 43 týdnů živého golfového vysílání v České republice a na Slovensku. PGA Tour na Eurosportu 2 vždy od čtvrtka do neděle, denně až 4 hodiny živě. Tento týden se hraje turnaj v Pebble Beach v Kalifornii, kde v minulosti vyhrávali mj. Tiger Woods a Phil Mickelson.


Cyklistika

V neděli 14. února startuje cyklistické silniční vysílání Eurosportu 2021 závodem Clasica de Almeria. Eurosport měl původně vysílat silniční cyklistiku již dříve, ale Valenciana byla zrušena kvůli pandemii covidu-19. Clasica de Almeria je obvykle spurterská záležitost, poslední dva ročníky vyhrál Pascal Ackermann. Dosáhne na hattrick? Již v únoru se pojedou úvodní závody kategorie World Tour – UAE Tour od 22. února a Omloop Het Nieuwsblad 27. února. A cyklistické vysílání Eurosportu pojede naplno po celou sezonu.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, 11. 2. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28776/vikend-na-eurosportu-tenis-ms-v-biatlonu-a-v-alpskem-lyzovani-golf-a-cyklistika/