Nová dokumentární minisérie Allen vs. Farrow od 22. 2. na HBO GO
Autor: HBO Europe/HBO GO , e-mail: info@hbo.com Přidané: 18.02.2021
Dokument ALLEN vs. FARROW z produkce společnosti HBO Documentary Films, jehož autory jsou oceňovaní investigativní filmaři Kirby Dick, Amy Ziering a Amy Herdy, se noří do osobních příběhů provázejících jeden z nejslavnějších a v bulváru nejvíce propíraných skandálů Hollywoodu: obvinění Woodyho Allena ze sexuálního zneužívání tehdy sedmileté dcery Dylan jeho partnerky Mii Farrow, následného soudního sporu o opatrovnictví, odhalení Allenova vztahu se Soon-Yi a kontroverzního vývoje v následujících letech.


Do té doby harmonické partnerství Farrow a Allena, kteří byli známi pro svůj soulad na filmovém plátně i mimo kamery, se v důsledku veřejného nařčení ze zneužívání a následných vyostřených sporů nenávratně roztříštilo a vztahy rozrůstající se rodiny byly zpřetrhány. První díl dokumentární minisérie ALLEN vs. FARROW bude uveden v PONDĚLÍ 22. ÚNORA. Zbývající epizody budou pak vysílány každé další pondělí na HBO GO.

V poutavém seriálu se prolínají poznatky nové investigativní práce – založené na pečlivém skládání střípků z rodinných videí, soudních dokumentů, policejních důkazů, záběrů odhalujících nové skutečnosti a dosud nezveřejněných nahrávek – s jedinečnými podrobnými výpověďmi Mii, Dylan a Ronana Farrowových, rodinné přítelkyně Carly Simon, prokurátora Franka Maco, dalších příbuzných, vyšetřovatelů, znalců a jiných přímých svědků, z nichž mnozí o případu promlouvají veřejně úplně poprvé. V seriálu dostávají rovněž prostor významné hlasy z oblasti kultury, které analyzují Allenovo dílo v širším kontextu a zkoumají, jak odhalování osobních životů umělců veřejnosti může vyústit v přehodnocení jejich dosavadní práce.

ALLEN vs. FARROW nabízí důvěrný pohled na okouzlující začátky vztahu Mii Farrow a Woodyho Allena, kteří spolu za deset let natočili třináct úspěšných filmů a stali se jedním z nejvlivnějších párů Hollywoodu. Zachycuje, jak si Allen vede v roli otce jejich společných potomků i dětí své partnerky z předchozích vztahů. Svou roli však hrají i stinné stránky jejich rodinného života, které všem kariérním i osobním úspěchům dávají ponurý podtón.

ALLEN vs. FARROW se zaměřuje na zdrcující účinky traumatu v rodině a je dramatickým vyobrazením toho, jakou nedůvěru a odpor může jediné obvinění vyvolat.

Svými průlomovými filmy přispěli Kirby Dick a Amy Ziering k rozpoutání celonárodní diskuse a dalekosáhlým změnám v politice a silně ovlivnili vývoj amerických institucí a kultury. Za své dílo získali uznání i ze strany všech stěžejních kinematografických a televizních cen, mezi nimiž jsou dvě oscarové nominace, cena Emmy®, Peabody, cena Alfred I. duPont-Columbia University a Cena George Polka. Jejich poslední kritikou uznávaný dokumentární film Ze záznamu (On The Record) je aktuálně ke zhlédnutí na streamovací službě HBO Max.

Dokument uvádí HBO Documentary Films ve spolupráci s Impact Partners, Chicago Media Project a Jane Doe Films Production. Režie Kirby Dick a Amy Ziering, produkce Amy Herdy a Jamie Rogers; producenti Kirby Dick, Amy Ziering, Dan Cogan, Tara Lynda Guber, Artemis Rising Foundation, Maiken Baird, Ian Darling, Steve Cohen a Paula Froehle, The Lozen Foundation, Debbie L. McLeod, Jenny Raskin, Geralyn White Dreyfous, střih Mikaela Shwer a Parker Laramie, hudba Michael Abels.


Za HBO: Senior Producer Sara Rodriguez a Executive Producers Lisa Heller a Nancy Abraham
Trailer s českými titulky: https://youtu.be/1MWN8jSbhlI


Pavla Brožková, PR HBO Europe; foto: pressroom.hbo.cz, 17. 2. 2021






 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28791/nova-dokumentarni-miniserie-allen-vs-farrow-od-22-2-na-hbo-go/