Osm hodin světového tenisu denně živě: Dubaj a Acapulco
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 11.03.2021
Od 15. března vysílá Eurosport dva turnaje ATP Tour 500 – Dubai Tennis Championships a Mexican Open. Dubai Tennis Championships, jak zní název turnaje ve Spojených arabských emirátech, má krátkou, ale slavnou tradici. Roger Federer ho vyhrál 8x, Novak Djoković 5x. Oba v posledních dvou letech porazili ve finále Stefanose Tsitsipase, vždy ve dvou setech, loni to dokázal srbský tenista, předloni švýcarský.


V Dubaji se tentokrát světová jednička a obhájce prvenství nepředstaví. Hlavní hvězdou turnaje by měl být Roger Federer, který naplánoval návrat po dlouhodobé pauze zaviněné zraněním na 8. března do Dauhá (na tento turnaj ATP 250 Eurosport nemá práva) a přihlásil se i o týden později na Dubai Tennis Championships. Přes neúčast světové jedničky bude turnaj skvěle obsazený, z nejlepší světové patnáctky je předběžně přihlášeno osm hráčů. Nasazenou jedničkou bude Dominic Thiem, dále se na tvrdém povrchu v Dubaji kromě Rogera Federera objeví mj. Andrej Rubljov, Matteo Berrettini, Gaël Monfils a Denis Shapovalov.

Eurosport bude z Dubaje na programu Eurosport 2 vysílat denně dva zápasy živě, obvykle od 16 do 20 hodin. Všechny zápasy turnaje bude možné sledovat na internetovém přehrávači Eurosport Player.


Od 15. března vysílá Eurosport i další turnaj ATP 500 z mexického Acapulca. Také tento turnaj je výborně obsazený, startovat by měli Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Diego Schwartzman, všichni tři hráči nejlepší desítky světového žebříčku, dále mj. Fabio Fognini, Grigor Dimitrov, Milos Raonic a Felix Auger-Aliassime. V loňském roce porazil ve finále Rafael Nadal ve dvou setech Taylora Fritze. Zápasy z Acapulca vysílá Eurosport živě, vzhledem k časovému posunu tedy v nočních hodinách, obvykle v čase 1:00 až 5:00. Celkem tak tento týden uvidí diváci Eurosportu až 8 hodin špičkového světového tenisu denně živě.

V roce 2021 bude Eurosport v ČR a na Slovensku vysílat všechny čtyři grandslamy – po Australian Open také French Open, Wimbledon a US Open a nabídne na svém internetovém přehrávači všechny jejich zápasy dvouher i čtyřher živě nebo na vyžádání. Eurosport zároveň posílil své postavení ve světě tenisu, když uzavřel víceletou dohodu s ATP Tour pro ČR a Slovensko, která se týká vysílání 41 turnajů ATP Tour.

Eurosport představí 9 turnajů ATP Masters 1000, 13 turnajů ATP 500 a 17 turnajů ATP 250, v závěru sezóny také Nitto ATP Finals.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, 10. 3. 2021, foto: Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28842/osm-hodin-svetoveho-tenisu-denne-zive-dubaj-a-acapulco/