The Players Championship na Eurosportu
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 12.03.2021
The Players Championship je jedním z vrcholů PGA Tour, je řazen hned za čtveřici majorů a má nejvyšší prize money ze všech golfových turnajů. Hraje se od roku 1974 a letos se opět představí na slavném hřišti Stadium Course v Tournament Players Club at Sawgrass v Ponte Vedra Beach na Floridě. Ve startovní listině nechybí kompletní světová špička včetně nejlepší desítky světového žebříčku.


Vstup na turnaj má zajištěna nejlepší padesátka oficiálního golfového žebříčku a dále např. vítězové majorů za posledních pět let. Světová jednička Dustin Johnson, Jon Rahm, Justin Thomas, Collin Morikawa, Xander Schauffele, Rory McIlroy, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Patrick Reed a další špičkoví hráči míří na The Players Championship. Je na co se těšit.

Komentátor Dominik Kárník: Osobně se nejvíce těším na ikonickou sedmnáctku. Jamku, která i díky své atmosféře viděla možná ty nejlepší momenty historie PGA Tour. Ptáte-li se na důvody, proč turnaj sledovat, za sebe říkám – fantastické hřiště, neskutečná touha hráčů překonat nejen ostatní, ale především sám sebe, a pak atmosféra, kterou diváci dokáží vytvořit.

Komentátor Alan Babický: Jak napovídá název, The Players Championship patří hráčům, vítěz turnaje má mezi nimi největší respekt, ne nadarmo se říká, že to je pátý major. A je na něm pro vítěze nejvyšší odměna. Hřiště je postaveno způsobem, který slibuje dramatické zvraty do posledního úderu. Turnaj patří k mým třem nejoblíbenějším, kdyby si Alan Babický mohl vybrat, které tři turnaje vyhrát, patřil by mezi ně.

Stadium Course je 18jamkové hřiště dlouhé 7254 yardů. Patří k nejnáročnějším hřištím na světě. Je na něm spousta vodních překážek a je navrženo tak, aby se žádné dvě jamky za sebou nehrály ve stejném směru. Stadium Course je oblíbený u diváků, kterých se může sejít až 36 tisíc. Letošní ročník nebude bez diváků, ale jejich počet je omezen a všichni musejí dodržovat přísná zdravotní pravidla, např. rozestupy a nošení roušek. Hřiště je navrženo v charakteristickém stadionovém konceptu, diváci sedí na vyvýšených místech na tribunách. Jamka č. 17 pojmenovaná Island Green je jednou z nejznámějších na světě. Má pouze 137 yardů od odpaliště po green, ale končí na poloostrůvku obklopeném vodou. Na v současnosti již legendárním hřišti Peta Dyeho tuto jamku navrhla jeho žena Alice.

První ročník The Players Championship vyhrál v roce 1974 Jack Niklaus. Své prvenství si ještě dvakrát zopakoval a je jediným trojnásobným vítězem. V listině šampionů turnaje jsou mj. Tiger Woods (dvakrát) a Phil Mickelson. Loni se turnaj nekonal kvůli pandemii Covidu-19, posledním vítězem je z roku 2019 Rory McIlroy.


Eurosport 2 vysílá The Players Championship od čtvrtka 11. března do neděle 14. března. Komentují Alan Babický a Dominik Kárník:

Pátek 12. 3. – 18:00 až 24:00
Sobota 13. 3. – 19:00 až 24:00
neděle 14. 3. – 21:30 až 23:00


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, 11. 3. 2021, foto: Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28844/the-players-championship-na-eurosportu/