Olympiáda pohledem zpravodajské Z1
Autor: PR Press Z1 , e-mail: info@z1.tv Přidané: 18.07.2008

PRAHA (18. července 2008) – Dvě originální dokumentární série na olympijské téma nabídne divákům v době konání XXIX. letních olympijských her zpravodajská televize Z1. Osm filmů ve dvou samostatných cyklech zobrazuje Čínu v období příprav a organizace sportovní události roku.


Cyklus Peking hostí LOH poskytlo zpravodajské televizi Z1 čínské velvyslanectví v Praze. „Zástupci čínské ambasády nás oslovili s nabídkou originální série filmů, která se úspěšně promítala v americké televizní síti PBS. Od producenta získali povolení poskytnout ji exkluzivně naší televizi. Do programu jsme filmy zařadili, protože jejich pohled na Čínu a olympiádu oslovuje i diváky, které tato událost zajímá jen okrajově,“ říká Martin Mrnka, generální ředitel Z1.

Dokumentární série Peking hostí LOH mapuje přípravy čínské metropole na nadcházející olympiádu - řeší například otázku připravenosti hromadné dopravy, zajištění stravování pro obrovské množství očekávaných návštěvníků, nevynechá problém znečištění vzduchu, ale nabízí také možnosti zábavy v době konání her. Čtyři dokumenty cyklu Peking hostí LOH odvysílá Z1 po dvou dílech 8. a 15. srpna od 20:00 hodin.

Druhou, rovněž čtyřdílnou sérii, koupila televize Z1 od německé Deutsche Welle. Cyklus Jeden svět, jeden sen se na organizaci sportovní události roku dívá z jiného pohledu. „Německý dokumentární cyklus se dívá především na ekonomické souvislosti spojené s událostí tohoto rozsahu. Nabízí pohled na příležitosti, které jí předcházely, na stavební boom, který jí doprovází, na související možnosti podnikání a vůbec na zákulisí příprav her,“ doplňuje Denisa Dufková, konzultantka akvizic televize Z1.

Dokumenty série Jeden svět, jeden sen uvidí diváci po dvou dílech 5. a 12. srpna od 20:00 hodin.


Signál Z1 si mohou pozemním digitálním vysíláním (DVB-T) prostřednictvím set-top-boxů naladit diváci v Praze a středních Čechách, na Brněnsku, v Plzni a na Ostravsku, kde Z1 vysílá také v multiplexu BTV v Klimkovicích. Prostřednictvím satelitu, kabelu, IPTV a na internetové adrese www.z1tv.cz je stanice dostupná na celém území ČR.


Ivana Dubášová, vedoucí PR

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2885/olympiada-pohledem-zpravodajske-z1/