Mezinárodní cena Emmy je konečně v Česku! Tvůrci seriálu #martyisdead rozbalili „televizního Oscara“
Autor: MALL TV , e-mail: info@mallgroup.com Přidané: 19.03.2021
Když před půldruhým rokem avizoval producent Milan Kuchynka natáčení #martyisdead, popsal děj seriálu jako „příběh, který se prolíná s realitou, a dost možná se odehrává v naší blízkosti.“ Tehdy byla nicméně distanční výuka výjimkou a výběr volnočasových aktivit neomezený. Z nejnovějších dat projektu Bezpečně na netu vyplývá, že děti od loňska tráví na internetu až o čtvrtinu více času.


A se vzrůstající dobou strávenou ve virtuálním světě sílí i některé trendy v jejich online chování, jakými jsou experimentování s různými aplikacemi a sociálními sítěmi nebo navazování nových vztahů s neznámými lidmi.

Osmidílný thriller o kyberšikaně neztrácí na aktuálnosti, a to nejen v Česku. V programu letošního filmového festivalu Berlinale byl uveden hned dvakrát a za Mimořádný přínos v oblasti audiovize získal Českého lva. K němu teď po více než čtvrt roce od vyhlášení Mezinárodních cen Emmy, které proběhlo v New Yorku bez účasti tvůrců, přibyla soška okřídlené múzy držící v rukou atom.

„Tím, že jsme cenu dostali online a během předchozích třech měsíců z New Yorku nedorazila, začal jsem si připadat jako postavy z našeho seriálu. Ale nakonec je tu a reálná,“ říká Milan Kuchynka, producent hrané tvorby internetové televize Mall.tv.

„Doba je zvláštní, všechno se děje v trochu jiném tempu, než jsme zvyklí, proto i cena Emmy k nám putovala z New Yorku tři měsíce. Ale znovu se ukazuje, že jsou věci, na které se vyplatí čekat. Trpělivost Emmy přináší,“ doplňují Vratislav Šlajer a Jakub Košťál ze společnosti Bionaut, která je koproducentem #martyisdead a podílí se i na jeho připravovaném pokračování #annaismissing.

Ústředním motivem chystané novinky je vyšetřování únosu dítěte za účelem natáčení a prodeje nelegálních videí. Původně plánované uvedení na jaře 2021, které počítalo s paralelní distribucí na internetové televizi Mall.tv a v kinech, bylo s ohledem na pandemickou situaci odloženo. V současnosti probíhají online castingy a seriál bude mít premiéru na podzim letošního roku.


Jak probíhá převzetí Mezinárodní ceny Emmy v lockdownu, sledujte zde:
Link: https://www.mall.tv/martyisdead/emmyboxing

Embed:


Účinkují: Olesa Kuchynková, Milan Kuchynka, Vratislav Šlajer, Jakub Košťál
Kamera: Eliška Kuchynková
Střih: Jan Šebek
Hudba: Drtikol (Tillburg West), Ondřej Brzobohatý


Eva Albrechtová, PR & komunikace, MALL TV, 19. 3. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28865/mezinarodni-cena-emmy-je-konecne-v-cesku-tvurci-serialu-martyisdead-rozbalili-televizniho-oscara/