Jake Gyllenhaal na Prima ZOOM
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.03.2021
Na Prima ZOOM zazáří vedle Beara Gryllse i jedna herecká hvězda. Expert na přežití v divoké přírodě a světoznámý borec Bear Grylls jde znovu až na hranice lidských možností v pokračování ostře sledovaného seriálu Muž vs. divočina. Vyráží na nejdrsnější místa světa a překonávat musí nepředstavitelně těžké překážky.


Většinou vše zvládá sám, ale tentokrát mu bude na dvoudenní expedici na Island dělat společnost hollywoodský herec Jake Gyllenhaal. Rozhodně to nebude procházka růžovou zahradou. Bear a Jake zažijí oslepující sněhovou vánici, překonat budou muset zrádné pole lávy, ledem pokryté svahy i zamrzlou řeku, a nakonec je čeká hrozivý kaňon, přes který vede jenom tenké čtyřicetimetrové lano. Beara nemůže ani tato překážka odradit, ale Jake s sebou nemá žádného kaskadéra, který by za něho mohl nenápadně zaskočit. Zvládne vše sám?


Představitel kultovních filmů Den poté nebo Zkrocená hora na Prima ZOOM:

28. 3., 20.00 hod. - Bear Grylls: Muž vs. divočina VI (Jake Gyllenhaal), (repríza 31. 3. v 15.55 hod.)

Americký filmový herec Jake Gyllenhaal, vlastním jménem Jacob Benjamin Gyllenhaal, se narodil 19. prosince 1980 v kalifornském Los Angeles. Mezi jeho největší úspěchy patří filmy Den poté (2004) a Zkrocená hora (2005). Už odmala tíhl k herectví, hrál ve školních představeních a roku 1991 debutoval v komedii Dobrodruzi z velkoměsta. Kladné kritiky se dočkal za ztvárnění hrdiny ve filmu Říjnové nebe v roce 1999. Dále se objevil v mnoha oceňovaných filmech, například za hlavní roli v dramatu Donnie Darko (2001) byl nominován na cenu Spirit Award. Pozornost publika i kritiků přilákal filmem Půlnoční míle v roce 2002. Do povědomí širší divácké obce vstoupil s filmem Den poté v roce 2004. Poté si z pestré nabídky rolí vybral v roce 2005 kontroverzní drama Zkrocená hora, kde ztvárnil svou zatím nejúspěšnější roli kovboje Jacka Twista, za kterou byl nominován na Oscara. Ve stejném roce se také objevil ve filmech Mariňák a Důkaz. V roce 2007 získal roli ve filmu Zodiac pod vedením režiséra Davida Finchera, kde ztvárňuje postavu karikaturisty San Francisco Chronicle Roberta Graysmithe. V roce 2010 získal hlavní roli ve filmu Princ z Persie: Písky času a po boku Anne Hathawayové si zahrál v romantické komedii Láska a jiné závislosti. Za roli získal nominaci na Zlatý glóbus. V roce 2014 si zahrál v erotickém thrilleru Nepřítel a produkoval kriminální thriller Slídil, v němž zároveň i hrál. Za roli získal nominaci na Zlatý glóbus a na cenu Screen Actors Guild. V roce 2015 měl premiéru snímek Everest, ve kterém si zahrál roli Scotta Fischera, vůdce expedice. Zaujal také filmem Noční zvířata. V roce 2017 se objevil ve sci-fi filmu Život v roli astronauta Davida Jordana. Z posledních filmů jmenujme např. Spider-Man: Daleko od domova. Na roky 2021 a 2022 je v plánu několik jeho filmových premiér.

Od roku 2007 do roku 2009 chodil Jake Gyllenhaal s Reese Witherspoonovou, známý byl i svým vztahem s Kirsten Dunstovou. Je kmotrem Matildy R. Ledgerové (dcera Heatha Ledgera). Jake Gyllenhaal rád pracuje se dřevem a vaří. Je politicky aktivní (demokrat) a zapojuje se do aktivit na záchranu přírody. Je velice pečlivý v recyklování odpadu a svůj volný čas rovněž vyplňuje tréninkem meditace.

Bear přiletí pro Jaka vrtulníkem. Poté spolu letí do islandské divočiny. Bear a Jake se musí dolů spustit na laně. Bear a Jake mají dva dny na to dostat se na určené místo. Bear má namířeno na hřeben mezi dvěma sopkami a pak chce sestoupit na jih směrem k pobřeží. Bear a Jake musí vylézt na strmý zledovatělý svah. Bear Jaka učí techniku výstupu. Nahoře fouká silný vítr. Jake jde napřed a Bear ho jistí lanem. Oba musejí dávat pozor na díry ve sněhu. Bear a Jake přejdou na druhou stranu hřebene a tam se snaží vykopat místo na přespání. Jake se pokouší křesadlem založit oheň. Poté si oba na svíčce ohřejí vodu v ešusu. Druhý den musí Bear a Jake překročit řeku. Svléknou si oblečení, aby se jim nenamočilo, a překonávají řeku jen v kalhotách a botách. Poté dorazí k propasti nad roklí. Přes propast je natažené lano. Bear používá k přelezení propasti tzv. tyrolský traverz. Poté jde Jake. Ten má strach z výšek, ale nakonec propast překoná. Na pobřeží udělají ve sněhu písmeno H jako znamení, že má pro ně přiletět vrtulník.

Užijte si spolu s nimi toto nečekané dobrodružství!


Prima ZOOM nabízí i herecké idoly.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28876/jake-gyllenhaal-na-prima-zoom/