Na webu Déčka se spustil Velikonoční časostroj
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 31.03.2021
Kromě vánočního Adventního kalendáře si návštěvníci webu Déčka oblíbili i tradici svátečního speciálu v čase Velikonoc. Tentokrát web děti vezme do Velikonočního časostroje. Díky němu se virtuálně ocitnou na vesnické chalupě spolu se sedmičlennou rodinou Hájkových, která je seznámí se všemi tradicemi. Časostroj je dostupný na adrese decko.cz/velikonoce už od 28. března.


„Velikonoční časostroj vznikl vlastně jako takový následník každoročního kalendáře. Tentokrát vezmeme děti, a věříme, že i hravé dospělé, na jednu krásnou chalupu, kde tráví rodina Hájkových Velikonoce. Každý člen rodiny má pro děti nějaký úkol, a tak se hráči postupně seznámí s některými tradicemi a doslova prošmejdí každý kout chalupy a dvorku,“ uvádí k novému projektu manažerka produktu Nových médií Štěpánka Sunková a dodává: „A abychom nerušili tradici, i letos mohou děti, které splní všechny úkoly, vyhrát každý den speciální sešit s motivem našeho časostroje.“

Například v úterý tak uživatelé webu mohou spolu s postavou tety vymetat pavučiny, ve středu s dědečkem vyčistí komín, v sobotu si zase namalují s dcerou vajíčka. Kromě cestování časem se mohou hráči pohybovat i po stavení – zajít do kuchyně, jídelny, obýváku, dětského pokojíčku, na půdu nebo si na dvorku pohrát se zvířaty.

Zklamáni nebudou ani věrní návštěvníci, kteří se každoročně těší na pašijový příběh. Na stránce decko.cz/velikonoce najdou kromě časostroje i další oblíbené aktivity, jako například Tradičník, průvodce velikonočními tradicemi. Projít si budou moci také galerii nebo si přečíst či poslechnout velikonoční příběh z obrázkového Pašijového příběhu. Chybět nebude ani Gramofon nebo možnost poslat virtuální pohlednice.


Tiskové oddělení České televize, 30. 3. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28887/na-webu-decka-se-spustil-velikonocni-casostroj/