Telly slaví roční výročí rebrandingu z DIGI, přinesla nový sportovní obsah a zavedla smlouvy bez vázanosti
Autor: BEAUFORT/Telly , e-mail: info@telly.cz Přidané: 03.04.2021
První dubnový den oslavil televizní operátor Telly rok od změny názvu z DIGI. Přesně před rokem televize Telly kromě nové vizuální identity zavedla smlouvy bez vázanosti. Za předchozích 12 měsíců se podařilo přijít s novým sportovním obsahem a nabídnout zákazníkům datově úspornější kodek. Zákazníci mohou své účty jednoduše spravovat online přes počítač, tablet nebo z mobilního telefonu. Televize Telly rovněž získala přenosová práva na zápasy prestižní organizace UFC a podepsala smlouvu o spolupráci se zápasníkem Jiřím Procházkou.


Ryze česká skupina LAMA ENERGY GROUP, která Telly vlastní, investovala do jejího rozvoje před loňským přejmenováním a v průběhu roku 2020 více čtvrt miliardy korun. Největší část peněz mířila do technologického rozvoje. Rozšířila se rovněž nabídka kanálů a LAMA ENERGY GROUP investovala do nových sportovních vysílacích práv.

Kromě rebrandingu dostala televize Telly kompletně novou vizuální identitu, která měla za cíl být výrazně modernější a také jednodušší. Této nelehké výzvy se zhostilo známé Studio Najbrt.


Nový sportovní obsah

V únoru 2021 došlo k úpravě sportovní nabídky a spuštění balíčků Sport online. Diváci Telly tak od té doby mohou za nižší ceny sledovat fotbalová utkání britské Premier League, španělské LaLigy, německé Bundesligy a italské Serie A. Tyto soutěže v minulém roce doplnily přenosy amerického fotbalu NFL, včetně slavného Super Bowlu a od ledna pak zápasy UFC, nejprestižnější světové MMA organizace.

V souvislosti s kontraktem na přenosy UFC zápasů se Telly podařilo podepsat smlouvu o marketingové a mediální spolupráci s českým MMA bojovníkem, Jiřím „Denisou“ Procházkou. Novinkou pro diváky Telly jsou přenosy wrestlingové organizace WWE, jež odstartovaly letos v březnu.

„Těší mě, že jsme naši nabídku rozšířili o nový sportovní obsah, včetně přenosů z prestižních organizací UFC a WWE. Kromě toho jsme našim zákazníkům zpřístupnili nové technologie, například úsporný kodek H.265 a nové aplikace pro televizory a mobilní zařízení různých výrobců,“ uvedl Vladimír Rusnák, ředitel televize Telly.


Stále jednoduše

Nabídka pro nové zákazníky je velmi jednoduchá. Telly nabízí tři programové balíčky s jasným pojmenováním Malý, Střední a Velký za 200, 400 a 600 korun. Ke každému z nich lze dokoupit filmový balíček HBO. Fanoušci sportu mohou využít i samostatný balíček Sport jen se sportovními kanály. Smlouvy u Telly jsou navíc bez vázanosti.

„I zde bylo cílem maximální zjednodušení a lepší orientace pro zákazníky. Značka Telly má symbolizovat jednoduchost a férovost“ upozorňuje Jan Schöppel, marketingový ředitel Telly.

„Ceníme si věrnosti našich zákazníků a proto jsme pro ně připravili Telly klub, kdy si mohou každé výročí vybrat některou z odměn, navíc po celý rok jsou pro ně připraveny slevy do Telly shopu a výhody u našich partnerů,“ dodal Jan Schöppel. V roce 2021 byl navíc spuštěn ambasadorský program, kdy si stávající zákazníci Telly mohou přivydělat až 1 000 korun za každého nově přivedeného zákazníka.


Rychlejší správa účtu, nový kodek a inovace

Zákazníci Telly mohou od minulého roku spravovat svůj účet rychle a online přes počítač, tablet nebo z mobilního telefonu. V příslušné zóně mohou měnit své osobní údaje (např. kontaktní údaje nebo heslo), mít pod kontrolou všechny svoje faktury či nastavit způsob platby. Vše je maximálně jednoduché.

Redesignem prošly i televizní aplikace a sjednotilo se uživatelské rozhraní v set-top boxech a aplikacích a zavedlo se sdílení nahrávaného obsahu napříč zařízeními. Své oblíbené pořady mohou zákazníci sledovat až 7 dní nazpět. U internetové televize je možnost sledování až na 4 zařízeních (např. TV, mobil, tablet, počítač).

V průběhu loňského roku spustila Telly aplikaci i pro chytré televize LG. Telly již dříve nabídla vlastní aplikace pro televizory Samsung, Android TV a Apple TV.

Důležitou novinkou loňského roku byl také částečný přechod na nový úspornější kodek H.265. Díky němu mohou zákazníci sledovat svou televizi ve Full HD i téměř s poloviční rychlostí internetu než nyní. A navíc je Telly s tímto kodekem připravena na vysílání v Ultra HD/4K rozlišení.


Síla stability

V červnu 2020 proběhl výzkum mezi uživateli placených televizí, který si dal za cíl zjistit, co je pro jejich zákazníky nejdůležitější. Z výsledků vyplynulo, že hlavním kritériem je především stabilní příjem signálu, který nemá výpadky. A právě v tom Telly vyniká. Dle interních statistik společnosti fungovala internetová televize za poslední rok Telly 99,8 % času bez výpadků. Z průzkumů zákaznické spokojenosti vyplynulo, že 95 % zákazníků je se stabilitou TV platformy spokojeno.


O Telly

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a na stanici Premier Sport HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL nebo MMA zápasy UFC a wrestling WWE. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR.


Jan Schöppel, marketingový ředitel Telly,
Martin Žemlička, Beaufort, 1. 4. 2021


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28897/telly-slavi-rocni-vyroci-rebrandingu-z-digi-prinesla-novy-sportovni-obsah-a-zavedla-smlouvy-bez-vazanosti/