Djoković a Nadal od 11. dubna na turnaji ATP Monte-Carlo Masters
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 09.04.2021
Po Miami Open je Monte-Carlo Masters druhým letošním turnajem kategorie ATP Masters. Hraje se na antuce v Monte Carlo Country Clubu. Turnaj patří k nejstarším v Evropě, byl založen šest let po Roland-Garros v roce 1897. Ve startovní listině, kterou před několika dny pořadatelé uveřejnili, jsou světová jednička Novak Djoković i Rafael Nadal.


Účast třetího člena velké trojky Rogera Federera je nepravděpodobná. V pavouku dále jsou čerstvá světová dvojka Daniil Medveděv, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrej Rubljov atd. V turnaji se objeví devět hráčů z nejlepší desítky žebříčku ATP, jedinou výjimkou je Roger Federer.

Rekordmanem turnaje je antukový „král“ Rafael Nadal, od roku 2005 vyhrál 11x, toho 8x za sebou. V loňském roce se turnaj kvůli pandemii covidu-19 neuskutečnil. Titul tak bude obhajovat z roku 2019 překvapivý vítěz Fabio Fognini, který v semifinále vyřadil Rafaela Nadala. Novak Djoković vyhrál turnaj dvakrát, Roger Federer ani jednou, prohrál všechna čtyři finále, do kterých se probojoval. Poslední českou finálovou stopou je Tomáš Berdych v roce 2015, posledním českým vítězem Ivan Lendl v roce 1988.

Eurosport bude z Monte-Carla na programu Eurosport 2 vysílat od 11. dubna denně obvykle čtyři zápasy živě od 11:00 hod. Finále je na programu 18. dubna od 14:30 hod. Všechny zápasy turnaje bude možné sledovat na internetovém přehrávači Eurosport Player.

V roce 2021 bude Eurosport v ČR a na Slovensku vysílat všechny čtyři grandslamy – po Australian Open také French Open, Wimbledon a US Open a nabídne na svém internetovém přehrávači všechny jejich zápasy dvouher i čtyřher živě nebo na vyžádání. Eurosport zároveň posílil své postavení ve světě tenisu, když uzavřel víceletou dohodu s ATP Tour pro ČR a Slovensko, která se týká vysílání 41 turnajů ATP Tour.

Eurosport představí 9 turnajů ATP Masters 1000, 13 turnajů ATP 500 a 17 turnajů ATP 250, v závěru sezóny také Nitto ATP Finals.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28908/djokovi-a-nadal-od-11-dubna-na-turnaji-atp-monte-carlo-masters/