Eurosport CZ od dnešního dne dostupný na TT kartách
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 25.07.2008
Od dnešního dne, pátku 25. 7. 2008 je oblíbený panevropský sportovní kanál Eurosport dostupný i uživatelům přístupových karet providera Trade and Technology. Na distribučním transponderu Canal Digitaal Satelliet na Astře 1H je od dnešní půlnoci přidán ident (CAid 0D03) i pro TT Karty a tedy každý majitel aktivní přístupové karty Trade and Technology má možnost sledovat vysílání této stanice s českým komentářem.

Podle slov výkonného ředitele společnosti ing. Jaromíra Glisníka pro server satCentrum má současné připojení oprávnění TT Karet charakter technických testů a slouží i k vyzkoušení vhodnosti systému a ověření možnosti multifeedu – tedy příjmu placených programů ze dvou satelitních pozic - „hlavní“ orbitální pozice SES Astra na 19,2 st. východně a „domácí“ pozice Astry 3A/Astry 1E na orbitální pozice 23,5 stupňů východně, kde jsou distribuované další české a slovenské programy CS Linku a Sky Linku.

Eurosport CZ by měl být zařazený do programového balíčku MULTI na TT Karty, a posléze i na karty SKY Link (CAid 0D70) slovenských abonentů - též do balíčku MULTI.

Sportovním fanouškům tak bude umožněno sledování přenosů Olympijských her v Pekingu na tomto oblíbeném sportovním kanálu.


Parametry pro nastavení příjmu Eurosportu CZ:

Satelit: Astra 1H
Orbitální pozice: 19,2 st. východně
Transponder: č.97
Provider: Canal Digitaal Satelliet
Frekvence: 12,344 GHz
Symbol rate: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
SID: 2025
Video PID: 517
Audio PID: 114 – česky (112 holandsky, 113 anglicky, 115 maďarsky)
Kódování: CryptoWorks, dostupné pro abonenty TT Karet (později i SKY Link karet) a karet UPC Direct


Předpokládáme, že se v případě zájmu abonentů bude nabídka placených programů z pozice 19,2 st. východně nadále rozšiřovat. Provider Canal Digitaal Satelliet nabízí v dobré obrazové kvalitě další tematické kanály, které by mohly být pro našeho diváka zajímavé - například: Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic Channel, Cartoon Network/TCM, sportovní NASN, Sport 1 a Eurosport 2, a také pestrou nabídku hudebních stanic: MTV (Hits UK, Dance, TWO, NL, Music), VH1 (Classic, Europe), Mezzo, TMF...

Rozšířením možnosti příjmu o pozici 19,2 stupňů východně (multifeed - přidání 2. LNB, monoblock či motorické natáčení paraboly) samozřejmě satelitní divák získá i přístup k řadě dalších zajímavých programů, vysílaných volně, bez kódování (FTA).


Úplné podrobné týdenní programové přehledy Eurosportu (a dalších cca šesti desítek satelitních, terestrických a kabelových programů) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV download.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 25. 7. 2008, 09:30 hod.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2891/eurosport-cz-od-dnesniho-dne-dostupny-na-tt-kartach/