Televízia Seznam pripravuje v koprodukcii s televíziou JOJ nakrúcanie seriálu Lajna 3!
Autor: TV JOJ , e-mail: info@joj.sk Přidané: 07.05.2021
Televízia JOJ v spolupráci s českou celoplošnou terestriálnou Televíziou Seznam pripravujú nakrúcanie tretej série komediálneho seriálu Lajna z pera úspešného scenáristu Petra Kolečka a pod vedením kreatívneho producenta Daniela Strejca. Prichádzajúca séria s podtitulom Zúčtovanie je určená primárne pre televízne vysielanie.


​„Sledovanosť Televízie Seznam neustále rastie. V januári sme mali, podľa merania ATO*, mesačný divácky zásah 2 905 000 divákov, a to budeme pre nich tento rok pripravovať ešte niekoľko nových vlastných programov. Z hranej tvorby to bude práve seriál Lajna 3. Prvé dve série si v online prostredí získali milióny fanúšikov. Je čas seriál posunúť ďalej a ponúknuť ho televíznym divákom na českom i slovenskom trhu. Preto sme radi, že máme tak silného koprodukčného partnera, akým je televízia JOJ. Z Lajny sa tak stáva medzinárodný projekt, a to nielen vďaka spolupráci dvoch celoplošných televíznych staníc, ale tiež vďaka prostrediu, v ktorom sa nakrúca a deju, ktorý sa v seriáli odohráva,“ hovorí riaditeľ Televízie Seznam Ivan Mikula.

​„Prácu kolegov z Televízie Seznam sledujeme od začiatku vysielania celé tri roky, pričom seriál Lajna sa nepochybne stal vo svojom žánri fenoménom. Vyústenie do spolupráce bolo aj pri pohľade na našu seriálovú tvorbu či autorské zázemie prirodzené a teším sa, že herecký koncert Jiřího Langmajera a výborný scenár Petra Kolečka budeme môcť ako koproducent tohto skvelého projektu premiérovo priniesť túto jeseň aj divákom na Slovensku,“ hovorí Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.


O seriáli

Elitný hokejový kouč Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer), olympijský víťaz z Nagana a bývalý hráč NHL, sa po rozvode s manželkou Helenou rozišiel aj so svojim klubom HC Slavia Praha. Rozhodol sa odísť z Prahy a začať znova na mieste, kde by ho asi nikto nečakal... v Havířove! A nešiel tam rozhodne sám, uniesol tam svojho syna Patrika. Chcel v Havířove stvoriť novú hokejovú legendu, Hrouzka juniora. Po tom, ako si Luboš Hrouzek získal srdcia hráčov aj ľudí z Havířova a prežil tam pomerne dosť eskapád a bodycheckov, sa vracia do Slavie. Má ju zachrániť v druhej najvyššej súťaži, dokonca aj po tom, ako musel v minulosti z klubu odísť za podivuhodných okolností. Ukazuje sa totiž, že za návratom do Slavie stojí ešte väčší hokejový šialenec a autorita - Hrouzek starší. Z presunu do Prahy je bez ohľadu na okolnosti úplne nadšená Hrouzkova priateľka Deniska (Hana Vagnerová). A to najdôležitejšie na koniec - Lubošovi sa narodili dvojčatá! A teraz, v novej tretej sérii, čaká na Hrouzka asi tá najväčšia výzva, ktorú si hokejový kouč dokáže predstaviť, možno aj väčšia ako samotné Nagano!

V novej sérii divákov čaká osem častí. Budú mať premiéru v televízii JOJ a Televízii Seznam, potom ju diváci môžu sledovať aj online. Prvé dve série mali na videoportáli Televizeseznam.cz viac ako 16 miliónov videní. Nakrúcanie seriálu odštartuje v najbližších dňoch a za jeho realizáciou stojí stále rovnaký tím.


Réžia: Vladimír Skórka
Námet: Daniel Strejc
Scenár: Petr Kolečko
Produkcia: Orbis Pictures film s.r.o.


Redakcia TV JOJ, 7. 5. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28975/televizia-seznam-pripravuje-v-koprodukcii-s-televiziou-joj-nakrucanie-serialu-lajna-3/