Novinárska cena putovala aj do Markízy, prevzal si ju Michal Kovačič za reláciu Na telo
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 11.05.2021
Aj žurnalistické počiny televízie Markíza zarezonovali v súťaži Novinárska cena 2020. Výsledky 17. ročníka prestížneho ocenenia zverejnila uplynulý štvrtok Nadácia otvorenej spoločnosti. Víťazom v kategórii "Audiovizuálna žurnalistika a fotožurnalistika – Rozhovor a diskusia" sa stal moderátor Michal Kovačič s politickou diskusnou reláciou Na telo, ktorú TV Markíza vysiela každú nedeľu o 13:00 hod.


Porota súťaže v zdôvodnení ocenila "vysokú kvalitu remeselného spracovania, ako aj profesionálny prístup novinára, ktorý sa nebojí konfrontovať svojich respondentov v snahe získať odpovede na zásadné témy s celospoločenským významom".

„Keď sa pozriem na zoznam (nielen) tohtoročných ocenených, vidím tam celú plejádu veľmi šikovných a talentovaných novinárov a je to naozaj veľká česť sa v tejto spoločnosti s Na telo ocitnúť,“ povedal Michal Kovačič k zisku prestížneho ocenenia.

Predtým dlhoročný redaktor spravodajstva TV Markíza moderuje reláciu Na telo od jej obnovenia na jeseň 2018. Rýchlo sa opäť stala rešpektovaným a hojne citovaným zdrojom informácií a pravidelne jej patrí status najsledovanejšej politickej diskusie na trhu. Od leta 2020 Kovačič uvádza aj online reláciu Na telo PLUS, ktorá je v súčasnosti naživo vysielaná každý utorok o 14:00 hod. na spravodajskom portáli TVnoviny.sk.


Do redakcie spravodajstva TV Markíza zároveň putovalo aj Čestné uznanie za spravodajské pokrývanie pandémie koronavírusu na Slovensku. Porota súťaže týmto spôsobom ocenila "neúnavné a mimoriadne dôležité informovanie verejnosti od začiatku koronakrízy, ktoré malo veľký spoločenský dopad na Slovensku, ale i ohlas v zahraničí".

Spravodajstvo TV Markíza o pandémii podľa odborníkov nepochybne vyčnievalo spomedzi nie iba televíznych médií. „Je to úžasná satisfakcia hlavne za posledný rok, vyše roka, čo naša televízia pracovala ako keby v prvej novinárskej línii v boji proti pandémii. Myslím si, že je to poďakovanie celému kolektívu,“ zhodnotil Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

TV Markíza získala v rámci Novinárskej ceny 2020 aj viaceré ďalšie nominácie. V kategórii "Audiovizuálna žurnalistika a fotožurnalistika – Rozhovor a diskusia" porota nominovala Gabrielu Kajtárovú s online reláciou inOut a témou Život medzi zosnulými, ktorej jednotlivé časti sú dostupné na spravodajskom portáli TVnoviny.sk.

V kategórii "Audiovizuálna žurnalistika a fotožurnalistika – Spravodajské pokrytie udalosti" odborníci nominovali dokument Henricha Krejču s názvom Ján a Martina 2. Nominovaná v tejto kategórii bola aj Lenka Stanková s dokumentom Koronavírus - Ako ďalej?.


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 10. 5. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28979/novinarska-cena-putovala-aj-do-markizy-prevzal-si-ju-michal-kovacic-za-relaciu-na-telo/