Informace ČT k satelitnímu a internetovému olympijskému vysílání
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 08.08.2008
Česká televize upozorňuje, že diváci volného (nekódovaného) satelitního vysílání kanálu ČT24 a zároveň diváci volného internetového vysílání ČT24 mají všechny záběry z olympijských her překryty logem LOH a omluvným textem: "Omlouváme se, ale ČT nemá licenci pro volné šíření záběrů z OH prostřednictvím satelitu a na internetu". Důvodem je dostupnost tohoto vysílání i v zahraničí. ČT totiž nevlastní práva pro šíření záběrů z LOH mimo území ČR.


Vysílání ostatních kanálů včetně ČT2 a ČT4 SPORT, které se zcela věnují přenosům a pořadům z olympijských her, je a bude bez omezení.

Vedlejším efektem této situace je, že také diváci části kabelových televizí budou mít na programu ČT24 záběry z LOH maskovány, neboť pro tyto společnosti často bývá zdrojem signálu satelitní příjem.

Vzhledem k tomu, že zpravodajský kanál ČT24 vysílá pouze krátké sportovní spoty, týká se toto překrývání pouze některých převzatých záběrů z dnešního slavnostního zahájení LOH a v dalších dnech pak pouze několika málo minut vysílání denně.

Aby diváci České televize nezůstali ochuzeni o některé zážitky z této vrcholné sportovní akce, budou na kódovaných satelitních kanálech ČT1, ČT2, ČT4 SPORT a ve webové videopůjčovně ČT (www.videopujcovnaCT.cz) poskytovány registrovaným divákům na našem území záběry a celé přenosy z LOH bez omezení (podobně jako divákům sledujícím pozemní analogové nebo digitální vysílání, případně IPTV).


Ladislav Šticha, Tiskový mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2901/informace-ct-k-satelitnimu-a-internetovemu-olympijskemu-vysilani/