Čeští diváci uvidí muzikál Annette ve stejný večer, kdy slavnostně zahájí festival v Cannes
Autor: Aerofilms , e-mail: info@aerofilms.cz Přidané: 03.06.2021
Čeští diváci mají historicky poprvé možnost vidět zahajovací snímek filmového festivalu v Cannes ve stejný den jako účastníci slavnostního ceremoniálu na Riviéře. Očekávaný muzikál Annette vizionářského režiséra Leose Caraxe vstoupí do českých kin 8. července. Ta ho ale budou moci uvést v exkluzivní předpremiéře již v úterý 6. července paralelně se zahájením festivalu.


V hlavních rolích filmu, který prezident festivalu označil za „dar, v který všichni milovníci filmu, hudby a kultury doufali a po kterém celý minulý rok toužili,“ září Marion Cotillard a Adam Driver.

Poté, co se festival v Cannes loni poprvé od roku 1968 nuceně odmlčel a vynechal ročník, byla na výběr zahajovacího snímku upřena ještě větší pozornost než obvykle. „Nemohli jsme si přát krásnější shledání s filmem a stříbrným plátnem,“ komentuje výběr snímku umělecký ředitel festivalu v Cannes Thierry Frémaux.

„Filmy Leose Caraxe vyvolávají silné emoce a věříme, že Annette nebude výjimkou. Máme velkou radost, že si čeští diváci budou poprvé moci udělat obrázek ve stejnou chvíli jako hosté zahájení v Cannes,“ říká ředitel distribuční společnosti Aerofilms Ivo Andrle.


Annette

■ žánr muzikál
■ režie: Leos Carax
■scénář: Ron Mael, Russell Mael
■ hudba: Ron Mael, Russell Mael
■ hrají: Marion Cotillard, Adam Driver, Simon Helberg
■ Francie / Německo / Belgie / Švýcarsko / Mexiko / Japonsko
■ natočeno: rok 2020
■ délka: 139 minut
■ premiéra: 8. července 2021


Stand-up komik Henry (Adam Driver) se zamiluje do Ann (Marion Cotillard), světoznámé operní pěvkyně. Jejich život se obrátí naruby, když se jim narodí tajemná holčička Annette s výjimečným darem. Dlouho očekávaný muzikál vizionářského režiséra Leose Caraxe s hudbou kapely Spark zahájí letošní ročník festivalu v Cannes. Diváky vezme na nevšední cestu plnou lásky, vášně a slávy.


Alžběta Dlouhá, PR a mediální partnerství, Aerofilms, 2. 6. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29028/cesti-divaci-uvidi-muzikal-annette-ve-stejny-vecer-kdy-slavnostne-zahaji-festival-v-cannes/